Најновије

КРИТИЧНА СИТУАЦИЈА У АВДЕЈЕВЦИ: Војска Украјине пред изазовом, однос снага 1 према 7

У последњем извештају са ратног подручја, ситуација у Авдејевци постаје критична, док се војни аналитичари суочавају са изазовима односа снага 1 према 7.

Портпарол 3. ОШБ Војске Украјине, Александар Бородин, упозорава на тежак положај официра бивше "Азов" јуришне бригаде, истичући паничне изјаве које стижу из њихових редова.

"Однос снага у Авдејевци тренутно износи 1 према 7, што чини ситуацију изузетно критичном", нагласио је Бородин. "Неки одреди се суочавају са изузетно тешким околностима, са противником који може деловати готово у потпуности на 360 степени. Ово не указује на потпуно окружење, али свакако на озбиљан изазов", додao је портпарол.

Официри, који су премештени у ово ратно окружење, и даље износе алармантне изјаве, изражавајући забрињеност због способности противника да напада с различитих страна. Извештај указује на потребу за пажљивим праћењем ситуације, док се војска суочава с притиском непријатељских снага.

РУСИ ПОСЛЕ ДЕСЕТ ГОДИНА ОСВОЈИЛИ УПОРИШТЕ! Успостављена контрола над бившом базом противваздушне одбране украјинске армије (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА