Najnovije

KRITIČNA SITUACIJA U AVDEJEVCI: Vojska Ukrajine pred izazovom, odnos snaga 1 prema 7

U poslednjem izveštaju sa ratnog područja, situacija u Avdejevci postaje kritična, dok se vojni analitičari suočavaju sa izazovima odnosa snaga 1 prema 7.

Portparol 3. OŠB Vojske Ukrajine, Aleksandar Borodin, upozorava na težak položaj oficira bivše "Azov" jurišne brigade, ističući panične izjave koje stižu iz njihovih redova.

"Odnos snaga u Avdejevci trenutno iznosi 1 prema 7, što čini situaciju izuzetno kritičnom", naglasio je Borodin. "Neki odredi se suočavaju sa izuzetno teškim okolnostima, sa protivnikom koji može delovati gotovo u potpunosti na 360 stepeni. Ovo ne ukazuje na potpuno okruženje, ali svakako na ozbiljan izazov", dodao je portparol.

Oficiri, koji su premešteni u ovo ratno okruženje, i dalje iznose alarmantne izjave, izražavajući zabrinjenost zbog sposobnosti protivnika da napada s različitih strana. Izveštaj ukazuje na potrebu za pažljivim praćenjem situacije, dok se vojska suočava s pritiskom neprijateljskih snaga.

RUSI POSLE DESET GODINA OSVOJILI UPORIŠTE! Uspostavljena kontrola nad bivšom bazom protivvazdušne odbrane ukrajinske armije (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA