Најновије

ИЗЈАВА ИЗ СРЦА НАТО - Изазивају потенцијални Трећи светски рат

Генерални секретар НАТО Јенс СОЛТЕНБЕРГ: У Украјини и поводом Украјине наступио је критични тренутак.

Русија је већа земља, Украјина много губи. Однос (у губицима) често је 10 према 1“.Даглас Мегрегор: Мислим да су врхушке европских земаља у стању панике. Говорим о глобалистичким елитама које тренутно владају Западном Европом. У паници су јер су без постављања питања пратиле Сједињене Државе у спуштању степеницама у пакао. А сада су одједном схватиле да ми не намеравамо да идемо даље.

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг рекао је да би допуштање руском председнику Владимиру Путину да победи  у Украјини била озбиљна грешка.

Као да руска победа над кијевским пронацистичким режимом зависи од допуштења Брисела или Вашингтона...

Столтенберг је, иначе, оценио да је у Украјини и поводом Украјине „наступио критични тренутак“. Притом је своју почетну процену још појачао, рекавши:

„Била би озбиљна историјска грешка дозволити Путину да победи. Не можемо дозволити да такви лидери профитирају употребом силе“.

Столтенберг је признао употребу НАТО пројектила у украјинским нападима на руску Црноморску флоту.

Откако је Вашингтон почео да се све слабије интересује за сукоб у Украјини, Европљани убрзано схватају да су их САД увукле у „пакао који су саме створиле“, рекао је бивши саветник шефа Пентагона пуковник Даглас Мекгрегор.

Нагласио је да Европа схвата и да не може сама да се носи са проблемом Украјине јер су њене „папирне армије“ добре за све друго осим за вођење правог рата са озбиљним противником.

Мислим да су врхушке европских земаља у стању панике. Говорим о глобалистичким елитама које тренутно владају Западном Европом. У паници су јер су без постављања питања пратиле Сједињене Државе у спуштању степеницама у пакао. А сада су одједном схватиле да ми не намеравамо да идемо даље. Штавише, виде много доказа да тражимо начин да изађемо из пакла који смо сами себи створили. За нас у Украјини нема будућности. Украјина никада неће постати чланица НАТО и нико неће да ратује са Русима.

Један мој пријатељ је у француској војсци и више пута ми је рекао: „Једина ствар коју је француска војска спремна да уради је да оде на сафари у Северну Африку“. У праву је. А и све друге војске у Европи су само разметљиве лажне трупе које уопште нису дизајниране за озбиљан рат против професионалног и компетентног противника као што су Руси - упозорио је Мекгрегор.

Пометњу на Западу повећао је и ратоборни француски председник Емануел Макрон.

Прво је оценио да украјинска контраофанзива из 2023-ће није прошла онако како је Запад очекивао, а да је ситуација у зони борбених дејстава и за Кијев и за Запад сада тешка.

Признао је да украјинске оружане снаге трпе катастрофалне губитке:

„Русија је већа земља, Украјина много губи. Однос (у губицима) често је 10 према 1“.

Објавио је да Француска никада неће преузети иницијативу у војним операцијама у Украјини.

ПАКАО ЗА УКРАЈИНСКУ АРМИЈУ - ЗАШТО ЈЕ ПОЈАЧАН АВИО САОБРАЋАЈ? У питању је област Харкова и Сумија

 Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА