Najnovije

IZJAVA IZ SRCA NATO - Izazivaju potencijalni Treći svetski rat

Generalni sekretar NATO Jens SOLTENBERG: U Ukrajini i povodom Ukrajine nastupio je kritični trenutak.

Rusija je veća zemlja, Ukrajina mnogo gubi. Odnos (u gubicima) često je 10 prema 1“.Daglas Megregor: Mislim da su vrhuške evropskih zemalja u stanju panike. Govorim o globalističkim elitama koje trenutno vladaju Zapadnom Evropom. U panici su jer su bez postavljanja pitanja pratile Sjedinjene Države u spuštanju stepenicama u pakao. A sada su odjednom shvatile da mi ne nameravamo da idemo dalje.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je da bi dopuštanje ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da pobedi  u Ukrajini bila ozbiljna greška.

Kao da ruska pobeda nad kijevskim pronacističkim režimom zavisi od dopuštenja Brisela ili Vašingtona...

Stoltenberg je, inače, ocenio da je u Ukrajini i povodom Ukrajine „nastupio kritični trenutak“. Pritom je svoju početnu procenu još pojačao, rekavši:

„Bila bi ozbiljna istorijska greška dozvoliti Putinu da pobedi. Ne možemo dozvoliti da takvi lideri profitiraju upotrebom sile“.

Stoltenberg je priznao upotrebu NATO projektila u ukrajinskim napadima na rusku Crnomorsku flotu.

Otkako je Vašington počeo da se sve slabije interesuje za sukob u Ukrajini, Evropljani ubrzano shvataju da su ih SAD uvukle u „pakao koji su same stvorile“, rekao je bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor.

Naglasio je da Evropa shvata i da ne može sama da se nosi sa problemom Ukrajine jer su njene „papirne armije“ dobre za sve drugo osim za vođenje pravog rata sa ozbiljnim protivnikom.

Mislim da su vrhuške evropskih zemalja u stanju panike. Govorim o globalističkim elitama koje trenutno vladaju Zapadnom Evropom. U panici su jer su bez postavljanja pitanja pratile Sjedinjene Države u spuštanju stepenicama u pakao. A sada su odjednom shvatile da mi ne nameravamo da idemo dalje. Štaviše, vide mnogo dokaza da tražimo način da izađemo iz pakla koji smo sami sebi stvorili. Za nas u Ukrajini nema budućnosti. Ukrajina nikada neće postati članica NATO i niko neće da ratuje sa Rusima.

Jedan moj prijatelj je u francuskoj vojsci i više puta mi je rekao: „Jedina stvar koju je francuska vojska spremna da uradi je da ode na safari u Severnu Afriku“. U pravu je. A i sve druge vojske u Evropi su samo razmetljive lažne trupe koje uopšte nisu dizajnirane za ozbiljan rat protiv profesionalnog i kompetentnog protivnika kao što su Rusi - upozorio je Mekgregor.

Pometnju na Zapadu povećao je i ratoborni francuski predsednik Emanuel Makron.

Prvo je ocenio da ukrajinska kontraofanziva iz 2023-će nije prošla onako kako je Zapad očekivao, a da je situacija u zoni borbenih dejstava i za Kijev i za Zapad sada teška.

Priznao je da ukrajinske oružane snage trpe katastrofalne gubitke:

„Rusija je veća zemlja, Ukrajina mnogo gubi. Odnos (u gubicima) često je 10 prema 1“.

Objavio je da Francuska nikada neće preuzeti inicijativu u vojnim operacijama u Ukrajini.

PAKAO ZA UKRAJINSKU ARMIJU - ZAŠTO JE POJAČAN AVIO SAOBRAĆAJ? U pitanju je oblast Harkova i Sumija

 Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA