Најновије

НОВИ МОМЕНТИ ИЗМЕЂУ САД, РУСИЈЕ И КИНЕ: Вашингтон изразио жељу - Песков одговорио!

Сједињене Државе тренутно желе, без предуслова, да започну билатералне разговоре са Кином и Русијом на тему контроле наоружања, рекла је стална представница САД у тој организацији Линда Томас-Гринфилд на седници Савета безбедности УН.

"Сједињене Државе су спремне да уђу у билатералне разговоре о контроли наоружања са Русијом и Кином управо сада, без предуслова. Све што треба да урадите је да кажете 'да' и дођете за преговарачки сто у доброј намери", рекла је Томас Гринфилд.

На ову изјаву реаговало је Министарство спољних послова Руске Федерације наводећи да су у питању демагогија и лицемерје, преносе "РИА Новости".

Песков: Путин већ рекао да је Русија спремна да разговара

Председник Русије Владимир Путин је већ говорио о спремности да на свеобухватан начин разговара о свим питањима која се тичу безбедности, рекао је за РИА Новости прес-секретар руског лидера Дмитриј Песков.

"Председник је већ говорио о својој спремности да на свеобухватан начин разговара о свим питањима везаним за безбедност", рекао је он.

Путин је у обраћању Савезној скупштини рекао да је Русија спремна за дијалог са САД о питањима стратешке стабилности, али је приметио да Русија у овом случају има посла са државом чији владајући кругови предузимају отворене непријатељске акције против Руске Федерације. Шеф државе је напоменуо да САД желе да разговарају о питањима стратешке стабилности, док истовремено покушавају да нанесу стратешки пораз Русији на бојном пољу.

Путин је рекао и да руске власти имају све разлоге да верују да су речи данашњих америчких власти о њиховом наводном интересовању за преговоре о питањима стратешке стабилности демагогија.

Прочитајте ОВДЕ шта је Павић рекао о Ани Брнабић

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА