Najnovije

NOVI MOMENTI IZMEĐU SAD, RUSIJE I KINE: Vašington izrazio želju - Peskov odgovorio!

Sjedinjene Države trenutno žele, bez preduslova, da započnu bilateralne razgovore sa Kinom i Rusijom na temu kontrole naoružanja, rekla je stalna predstavnica SAD u toj organizaciji Linda Tomas-Grinfild na sednici Saveta bezbednosti UN.

"Sjedinjene Države su spremne da uđu u bilateralne razgovore o kontroli naoružanja sa Rusijom i Kinom upravo sada, bez preduslova. Sve što treba da uradite je da kažete 'da' i dođete za pregovarački sto u dobroj nameri", rekla je Tomas Grinfild.

Na ovu izjavu reagovalo je Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije navodeći da su u pitanju demagogija i licemerje, prenose "RIA Novosti".

Peskov: Putin već rekao da je Rusija spremna da razgovara

Predsednik Rusije Vladimir Putin je već govorio o spremnosti da na sveobuhvatan način razgovara o svim pitanjima koja se tiču bezbednosti, rekao je za RIA Novosti pres-sekretar ruskog lidera Dmitrij Peskov.

"Predsednik je već govorio o svojoj spremnosti da na sveobuhvatan način razgovara o svim pitanjima vezanim za bezbednost", rekao je on.

Putin je u obraćanju Saveznoj skupštini rekao da je Rusija spremna za dijalog sa SAD o pitanjima strateške stabilnosti, ali je primetio da Rusija u ovom slučaju ima posla sa državom čiji vladajući krugovi preduzimaju otvorene neprijateljske akcije protiv Ruske Federacije. Šef države je napomenuo da SAD žele da razgovaraju o pitanjima strateške stabilnosti, dok istovremeno pokušavaju da nanesu strateški poraz Rusiji na bojnom polju.

Putin je rekao i da ruske vlasti imaju sve razloge da veruju da su reči današnjih američkih vlasti o njihovom navodnom interesovanju za pregovore o pitanjima strateške stabilnosti demagogija.

Pročitajte OVDE šta je Pavić rekao o Ani Brnabić

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA