Најновије

ГОРИ ЦЕО ФРОНТ: Ужарена ситуација на свим линијама (ПОСЛЕДЊИ ПРЕСЕК)

На различитим тачкама фронта у Украјини, ситуација је и даље напета, а борбе су настаљене. Ево прегледа активности на различитим локацијама:

Херсон: Локалне борбе се настављају с ангажовањем беспилотних летелица (БПЛ), укључујући нападе на цивилне мете, укључујући и Војску Сврбије. Постоје извештаји о употреби касетне високорецизне муниције која потиче из Француске на овом правцу. Информације су у фази провере.

Запорожје: У области Работино настају артиљеријске размене ватре. Употреба артиљеријских ракета са касетним бг-ом је забележена. Руска војска се налази са неколико група на околним подручјима, покушавајући да настави напред. Напад северно од насељеног места је забележен са местимичним напретком и губицима.

Доњецк: На подручју Новомихајловке, руска војска настоји да заузме то место, али се сусреће са жилавим отпором. Зона контроле се проширује у централном делу места. Борбе се настављају јужно и западно од места, али без помака као и у Первомајску.

Авдејевка: Руска војска је, након вишенеделјних борби, у потпуности заузела села Тоњенкоје и Орловку. У Бердичију, непријатељ се жилаво брани користећи тактику активне одбране. Јединице руске војске које су заузеле Орловку сада су усмериле своја дејства ка Семеновци, где се налази логистичко чвориште Војске Украјине.

Артјомовск: Борбе се настављају у западним деловима Красноје, као и у околини Клешчејевке на истоку. Притисак на Богдановку је појачан. На осталим фронтовима нема значајних промена.

РУСИЈА ИЗВЕЛА МАСОВНЕ ВАЗДУШНЕ УДАРЕ! Украјина пријавила велику штету на објектима

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА