Najnovije

GORI CEO FRONT: Užarena situacija na svim linijama (POSLEDNJI PRESEK)

Na različitim tačkama fronta u Ukrajini, situacija je i dalje napeta, a borbe su nastaljene. Evo pregleda aktivnosti na različitim lokacijama:

Herson: Lokalne borbe se nastavljaju s angažovanjem bespilotnih letelica (BPL), uključujući napade na civilne mete, uključujući i Vojsku Svrbije. Postoje izveštaji o upotrebi kasetne visokorecizne municije koja potiče iz Francuske na ovom pravcu. Informacije su u fazi provere.

Zaporožje: U oblasti Rabotino nastaju artiljerijske razmene vatre. Upotreba artiljerijskih raketa sa kasetnim bg-om je zabeležena. Ruska vojska se nalazi sa nekoliko grupa na okolnim područjima, pokušavajući da nastavi napred. Napad severno od naseljenog mesta je zabeležen sa mestimičnim napretkom i gubicima.

Donjeck: Na području Novomihajlovke, ruska vojska nastoji da zauzme to mesto, ali se susreće sa žilavim otporom. Zona kontrole se proširuje u centralnom delu mesta. Borbe se nastavljaju južno i zapadno od mesta, ali bez pomaka kao i u Pervomajsku.

Avdejevka: Ruska vojska je, nakon višenedeljnih borbi, u potpunosti zauzela sela Tonjenkoje i Orlovku. U Berdičiju, neprijatelj se žilavo brani koristeći taktiku aktivne odbrane. Jedinice ruske vojske koje su zauzele Orlovku sada su usmerile svoja dejstva ka Semenovci, gde se nalazi logističko čvorište Vojske Ukrajine.

Artjomovsk: Borbe se nastavljaju u zapadnim delovima Krasnoje, kao i u okolini Kleščejevke na istoku. Pritisak na Bogdanovku je pojačan. Na ostalim frontovima nema značajnih promena.

RUSIJA IZVELA MASOVNE VAZDUŠNE UDARE! Ukrajina prijavila veliku štetu na objektima

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA