Најновије

ПЕСКОВ УПОЗОРАВА: Русија је сада у ратном стању

Циљ Русије је сада да заштити становнике четири нова региона и ослободи ову територију, која је тренутно "де факто окупирана од стране кијевског режима", наводи портпарол Кремља.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков упозорио је данас да је Русија сад у ратном стању и да ово треба сви да схвате.

"Након што је Запад постао учесник сукоба у Украјини, зона Специјалне војне операције је постала ратна зона. Русија је сада у ратном стању, то треба да схвате сви", рекао је Песков.

Он је појаснио да од када је Колективни запад постао учесник у на страни Украјине, за Русију је тад почео рат.

"Уверен сам у то. И свако то треба да разуме, ради своје унутрашње мобилизације", рекао је он у интервјуу за сајт "Аргументи и факти".

Према његовим речима, циљ Русије је сада да заштити становнике четири нова региона и ослободи ову територију, која је тренутно "де факто окупирана од стране кијевског режима".

Песков је истакао да Русија не може да дозволи да на њеним границама постоји држава која има намеру да "употреби све методе" како би одузела Крим и нове регионе.

Подсећамо, руске снаге извеле су ноћас масовне ваздушне ударе на више области у Украјини, а на мети су биле Запорошка, Харковска, Лавовска и Дњепропетровска област, као и Криви Рог, јављају украјински медији.

Енергетски систем Украјине претрпео је најснажнији напад икада, изјавио је шеф енергетске компаније "Укренерго" Вадим Кудрицки.

ГОРИ ЦЕО ФРОНТ: Ужарена ситуација на свим линијама (ПОСЛЕДЊИ ПРЕСЕК)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА