Najnovije

PESKOV UPOZORAVA: Rusija je sada u ratnom stanju

Cilj Rusije je sada da zaštiti stanovnike četiri nova regiona i oslobodi ovu teritoriju, koja je trenutno "de fakto okupirana od strane kijevskog režima", navodi portparol Kremlja.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov upozorio je danas da je Rusija sad u ratnom stanju i da ovo treba svi da shvate.

"Nakon što je Zapad postao učesnik sukoba u Ukrajini, zona Specijalne vojne operacije je postala ratna zona. Rusija je sada u ratnom stanju, to treba da shvate svi", rekao je Peskov.

On je pojasnio da od kada je Kolektivni zapad postao učesnik u na strani Ukrajine, za Rusiju je tad počeo rat.

"Uveren sam u to. I svako to treba da razume, radi svoje unutrašnje mobilizacije", rekao je on u intervjuu za sajt "Argumenti i fakti".

Prema njegovim rečima, cilj Rusije je sada da zaštiti stanovnike četiri nova regiona i oslobodi ovu teritoriju, koja je trenutno "de fakto okupirana od strane kijevskog režima".

Peskov je istakao da Rusija ne može da dozvoli da na njenim granicama postoji država koja ima nameru da "upotrebi sve metode" kako bi oduzela Krim i nove regione.

Podsećamo, ruske snage izvele su noćas masovne vazdušne udare na više oblasti u Ukrajini, a na meti su bile Zaporoška, Harkovska, Lavovska i Dnjepropetrovska oblast, kao i Krivi Rog, javljaju ukrajinski mediji.

Energetski sistem Ukrajine pretrpeo je najsnažniji napad ikada, izjavio je šef energetske kompanije "Ukrenergo" Vadim Kudricki.

GORI CEO FRONT: Užarena situacija na svim linijama (POSLEDNJI PRESEK)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA