Најновије

КАД СУ "КОСОВО" ПРИЗНАВАЛИ НИЈЕ ИМ БИЛО ВАЖНО: Израел против плана европских земаља о "независној Палестини"

Израелска влада сматра да план четири европске земље о признавању палестинске државе представља "награду за тероризам" која ће смањити шансе за решење сукоба преговорима, поручио је данас израелски министар спољних послова Израел Кац.

"Признавање палестинске државе након масакра 7. октобра шаље поруку Хамасу и другим палестинским терористичким организацијама да ће убилачки терористички напади на Израелце бити награђени политичким уступцима Палестинцима", објавио је Кац на свом Икс налогу, преноси "Тајмс оф Израел".

Он је изразио уверење да је решење сукоба могуће само у директним преговорима између две стране и упозорио да сваки ангажман у правцу признавања палестинске државе одлаже постизање решења и само повећава регионалну нестабилност.

Премијер Шпаније Педро Санчез изјавио је у петак, након састанка Европског савета у Бриселу, да је Шпанија постигла сагласност са Ирском, Малтом и Словенијом да предузму прве кораке ка признавању палестинске државности, пренео је раније Ројтерс.

Санчез је рекао да очекује да палестинску државу призна актуелни сазив шпанског парламента који је формиран прошле године и има четворогодишњи мандат.

Прочитајте ОВДЕ шта пуковник ФСБ-а каже о нападу у Москви

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА