Најновије

НОВИ РУСКИ ПРОДОР: Напад ка Веселоју!

Руска команда наставља да развлачи снаге Оружаних снага Украјине, изводећи нападе у различитим правцима, укључујући и оне у којима је већ дуже време „затишје“. После интензивирања борби на правцу Гуљај-Поље и заузимања села Мирноје, Оружане снаге Русије су се нагло појачале на северском правцу, напале на линији Раздоловка – Веселоје. Ово наводе руски извори.

Како преноси ТГ канал „Рибар“, руске трупе су након дужег затишја напале на линији Раздоловка – Веселоје и успеле значајно да напредују, заузевши неколико украјинских положаја. Украјинске јединице, које су избачене са својих положаја, биле су принуђене да се повуку иза реке Сухе Плотве, где су учврстиле свој положај на доминантним котама. Сада се борбе воде у сивој зони у низији у кориту реке између положаја.

„Западно од Веселог, у пределу корита реке, налази се велика низина, која представља „сиву зону“, пошто се због терена ту не може учврстити. На северној обали, на извесној удаљености од корита реке у висини, налазе се непријатељски утврђени рејони, на југу – положаји Оружаних снага Русије. Предстоје борбе у „сивој зони““, пише Рибар.

Борбе се воде и северно од Веселоја, где Руси покушавају да избаце украјинске јединице са пошумљеног простора западно од пруге. Дакле, напад на Северск долази и из Белогоровке и из Раздоловке. Тулски падобранци делују на овом правцу.

Прочитајте ОВДЕ шта поручује Додик

Извор: Тв Фронт 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА