Najnovije

NOVI RUSKI PRODOR: Napad ka Veseloju!

Ruska komanda nastavlja da razvlači snage Oružanih snaga Ukrajine, izvodeći napade u različitim pravcima, uključujući i one u kojima je već duže vreme „zatišje“. Posle intenziviranja borbi na pravcu Guljaj-Polje i zauzimanja sela Mirnoje, Oružane snage Rusije su se naglo pojačale na severskom pravcu, napale na liniji Razdolovka – Veseloje. Ovo navode ruski izvori.

Kako prenosi TG kanal „Ribar“, ruske trupe su nakon dužeg zatišja napale na liniji Razdolovka – Veseloje i uspele značajno da napreduju, zauzevši nekoliko ukrajinskih položaja. Ukrajinske jedinice, koje su izbačene sa svojih položaja, bile su prinuđene da se povuku iza reke Suhe Plotve, gde su učvrstile svoj položaj na dominantnim kotama. Sada se borbe vode u sivoj zoni u niziji u koritu reke između položaja.

„Zapadno od Veselog, u predelu korita reke, nalazi se velika nizina, koja predstavlja „sivu zonu“, pošto se zbog terena tu ne može učvrstiti. Na severnoj obali, na izvesnoj udaljenosti od korita reke u visini, nalaze se neprijateljski utvrđeni rejoni, na jugu – položaji Oružanih snaga Rusije. Predstoje borbe u „sivoj zoni““, piše Ribar.

Borbe se vode i severno od Veseloja, gde Rusi pokušavaju da izbace ukrajinske jedinice sa pošumljenog prostora zapadno od pruge. Dakle, napad na Seversk dolazi i iz Belogorovke i iz Razdolovke. Tulski padobranci deluju na ovom pravcu.

Pročitajte OVDE šta poručuje Dodik

Izvor: Tv Front 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA