Најновије

ЦИРКОН ЈЕ ВЕЛИКИ ИЗАЗОВ ЗА УКРАЈИНСКИ ПВО: Око 170.000 људи у региону Одесе је остало без електричне енергије

У руском ракетном нападу на објекте инфраструктуре у западном украјинском региону Лавова погинула је једна особа, саопштили су јуче локални званичници, јавља АП. Око 170.000 људи у региону Одесе је остало без електричне енергије након што је крхотина обореног руског дрона изазвала пожар у електричној централи, преноси Бета. Руско Министарство одбране је саопштило данас да је десет ракета типа „вампир” чешке производње пало на руски регион Белгород близу границе са Украјином.

Начелник Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине Кирил Буданов изјавио је да Русија употребом ракета „циркон” покушава да пробије украјински систем ПВО. „Ракета ’циркон’ је, пре свега, противбродска ракета. Има прилично озбиљне тактичко-техничке карактеристике”, рекао је Буданов. Агенција Унијан наводи да су руске снаге 7. фебруара и 25. марта напале Кијевску област ракетама које су стручњаци идентификовали као „циркон”. „Циркон” је хиперсонична крстарећа ракета последње генерације која има способност за лет са маневрисањем, преноси Танјуг.

Француска ће испоручити Украјини више стотина старих оклопних возила и нове ракете земља-ваздух, изјавио је француски министар одбране Себастијен Лекорни.

Француска војска постепено замењује више хиљада својих блиндираних војних возила, која су у употреби у француским оружаним снагама од седамдесетих година прошлог века.

Битка за Бердичи постала прва у историји битка дронова - Украјинци је начисто изгубили

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА