Најновије

ПУТИН ПОТПИСАО ДИРЕКТ: Стотине хиљада хектара у власништву западне компаније враћају се Русији?

Инвестициони фонд у чијем је власништву компанија "Агротера" био је један од првих инвеститора у Источној Европи по краху социјалистичких режима током деведесетих година.

Председник Русије Владимир Путин потписао је указ којим се целокупна имовина компаније "Агротера" преноси на привремено управљање руској Федералној агенцији за управљање имовином, преносе "РИА Новости".

Иначе, компанију "Агротера" чине четири правна лица, која су укупно поседовала више од 265.000 хектара земљишта. Икс (некадашњи Твитер) профил "Незнакомаја" наводи да је "Агротера", било директно, било путем других предузећа, у власништву америчког инвестиционог фонда "НЦХ Капитал".

"Агротера" се појављује на сајту "НЦХ капитал" међу компанијама које овај фонд руководи, поред 5.5 хектара на обали Светог Стефана у Црној Гори и "АБИ банке" у Албанији. 

На сајту "НЦХ капитал" се такође наводи да су суоснивачи Џорџ Рор и Морис Табачинић, иначе повезани родбинским везама, били једни од првих западним инвеститорима у Источној Европи током 90-их година прошлог века.

"Блумберг бизнис" је својевремено известио да компанија инвестира и у непокретности, као и да "преферира да инвестира у Источној Европи, укључујућу Украјину, Русију, Молдавију, Бугарску, Румунију, Казахстан, Јерменију, Белорусију, Естонију, Летонију, Литванију, Грчку, Албанију, Хрватску и Косово".

ЗАВРШИЛИ СМО У ПАКЛУ! САД откриле шта се десило са плаћеницима у Украјини

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА