Najnovije

PUTIN POTPISAO DIREKT: Stotine hiljada hektara u vlasništvu zapadne kompanije vraćaju se Rusiji?

Investicioni fond u čijem je vlasništvu kompanija "Agrotera" bio je jedan od prvih investitora u Istočnoj Evropi po krahu socijalističkih režima tokom devedesetih godina.

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz kojim se celokupna imovina kompanije "Agrotera" prenosi na privremeno upravljanje ruskoj Federalnoj agenciji za upravljanje imovinom, prenose "RIA Novosti".

Inače, kompaniju "Agrotera" čine četiri pravna lica, koja su ukupno posedovala više od 265.000 hektara zemljišta. Iks (nekadašnji Tviter) profil "Neznakomaja" navodi da je "Agrotera", bilo direktno, bilo putem drugih preduzeća, u vlasništvu američkog investicionog fonda "NCH Kapital".

"Agrotera" se pojavljuje na sajtu "NCH kapital" među kompanijama koje ovaj fond rukovodi, pored 5.5 hektara na obali Svetog Stefana u Crnoj Gori i "ABI banke" u Albaniji. 

Na sajtu "NCH kapital" se takođe navodi da su suosnivači DŽordž Ror i Moris Tabačinić, inače povezani rodbinskim vezama, bili jedni od prvih zapadnim investitorima u Istočnoj Evropi tokom 90-ih godina prošlog veka.

"Blumberg biznis" je svojevremeno izvestio da kompanija investira i u nepokretnosti, kao i da "preferira da investira u Istočnoj Evropi, uključujuću Ukrajinu, Rusiju, Moldaviju, Bugarsku, Rumuniju, Kazahstan, Jermeniju, Belorusiju, Estoniju, Letoniju, Litvaniju, Grčku, Albaniju, Hrvatsku i Kosovo".

ZAVRŠILI SMO U PAKLU! SAD otkrile šta se desilo sa plaćenicima u Ukrajini

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA