Најновије

СТОЛТЕНБЕРГ У ПАНИЦИ: Кашњење испорука оружја Украјини омогућава Русији да напредује

Што се тиче локације седишта копнених снага НАТО-а у северној Европи, на територији Финске, одлука би могла да буде донета у року од неколико месеци, оценио је генерални секретар Алијансе.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је да ће кашњење испорука западне муниције Кијеву омогућити Русији да настави офанзиву.

"Разговарали смо са финским председником Александром Стубом о Украјини и хитној потреби за већом подршком. Ситуација на ратишту је тешка, а кашњења у финансирању имају негативне свакодневне последице на терену. Кашњења у снабдевању ПВО довешће до великих ракетних напада, а у испоруци муниције омогућиће Русији да напредује на линији сукоба", казао је Столтенберг на конференцији за новинаре у Бриселу.

Столтенберг је додао да је гранатирање војних циљева унутар руске територије од стране Кијева представља  "самоодбрану".

"Сви војни објекти су легитимна мета, јер Русија користи своје разноврсне могућности", појаснио је.

Што се тиче вести да ће седиште копнених снага НАТО-а у северној Европи бити на територији Финске, Столтенберг је навео да би одлука могла да буде донета у року од неколико месеци.

"Поздрављамо чињеницу да је Финска понудила да буде домаћин команди копнених снага. Чекамо став команде, а затим ћемо одлуку донети у року од неколико недеља или неколико месеци", оценио је генерални секретар НАТО-а.

Претходно је норвешки министар одбране Бјорн Арилд Грам, у интервјуу за фински лист "Илталехти", рекао да ће се штаб копнених снага НАТО-а у северној Европи налазити у финском граду Микели, удаљеном приближно 140 километара од границе са Русијом.

Русија сматра да испоруке оружја Украјини ометају мирно решење, директно укључују земље НАТО-а у сукоб и да се "играју ватром".

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров упозорио је да ће "сваки терет који садржи оружје за Украјину постати легитимна мета за Русију". 

УКРАЈИНА НА НОГАМА ЗБОГ ОВЕ ФОТОГРАФИЈЕ! Руски пројектил погодио...

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА