Најновије

РУСИ ЛАНСИРАЈУ ПАКЛЕНО ОРУЖЈЕ: Више ништа неће бити исто на терену

У Русији је осмишљена вештачка неуронска мрежа која је у стању да препозна терористе и преступнике међу радним мигрантима, речено је Спутњику у прес служби компаније „Смарт енџинс“.

„Руска компаније је створила универзални систем који ће помагати у спречавању илегалних миграција, као и терористичких напада. Систем заснован на вештачкој интелигенцији аутоматски провера сва документа држављана ЗНД, као и фотографију. Систем ради без прекограничног преноса података и може се успоставити на територији Русије и у иностранству“, наводе у компанији.

Систем одједном решава неколико задатка: препознаје податке из свих докумената (пасоша, виза, личних карата, дозволе за рад, миграционих карти), проверава да ли су документа оригинална на три начина: оптички, ултраљубичасти и инфрацрвени.

Такође, вештачка интелигенција проверава и заштиту докумената – заштитна флуоресцентна влакна, папир, утврђује да ли је било механичких покушаја да се преправе подаци, печати.

Европа на корак од рата са Русијом! Стручњак упозорава: Брисел мора хитно да се примири, или...

На крају примењује се технологија небиометричке провере лица, када је за мање од секунде могуће упоредити фотографију и лице особе.

„Вештачка неуронска мрежа је у стању да упоређује лица и и оцењује колико се подударају. То веома подсећа на традиционалну проверу уживо с том разликом што то ради машина а не човек – за секунду систем може да провери да документ заиста припада власнику“, објаснили су у компанији.

КИЈЕВ У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ! Украјинцима прети колапс дуж читаве линије фронта

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА