Najnovije

RUSI LANSIRAJU PAKLENO ORUŽJE: Više ništa neće biti isto na terenu

U Rusiji je osmišljena veštačka neuronska mreža koja je u stanju da prepozna teroriste i prestupnike među radnim migrantima, rečeno je Sputnjiku u pres službi kompanije „Smart endžins“.

„Ruska kompanije je stvorila univerzalni sistem koji će pomagati u sprečavanju ilegalnih migracija, kao i terorističkih napada. Sistem zasnovan na veštačkoj inteligenciji automatski provera sva dokumenta državljana ZND, kao i fotografiju. Sistem radi bez prekograničnog prenosa podataka i može se uspostaviti na teritoriji Rusije i u inostranstvu“, navode u kompaniji.

Sistem odjednom rešava nekoliko zadatka: prepoznaje podatke iz svih dokumenata (pasoša, viza, ličnih karata, dozvole za rad, migracionih karti), proverava da li su dokumenta originalna na tri načina: optički, ultraljubičasti i infracrveni.

Takođe, veštačka inteligencija proverava i zaštitu dokumenata – zaštitna fluorescentna vlakna, papir, utvrđuje da li je bilo mehaničkih pokušaja da se preprave podaci, pečati.

Evropa na korak od rata sa Rusijom! Stručnjak upozorava: Brisel mora hitno da se primiri, ili...

Na kraju primenjuje se tehnologija nebiometričke provere lica, kada je za manje od sekunde moguće uporediti fotografiju i lice osobe.

„Veštačka neuronska mreža je u stanju da upoređuje lica i i ocenjuje koliko se podudaraju. To veoma podseća na tradicionalnu proveru uživo s tom razlikom što to radi mašina a ne čovek – za sekundu sistem može da proveri da dokument zaista pripada vlasniku“, objasnili su u kompaniji.

KIJEV U VELIKOM PROBLEMU! Ukrajincima preti kolaps duž čitave linije fronta

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA