Најновије

ДЕО ОПОЗИЦИЈЕ ЗВАНИЧНО! Бојкот избора 2.јуна, порука Ђиласа и Јовановића

У знак протеста против непромењених изборних услова, водеће опозиционе странке најавиле су да неће учествовати на поновљеним београдским изборима заказаним за 2. јун. Председници Странке сободе и правде (ССП), Драган Ђилас, и Нове демократске странке Србије, Милош Јовановић, изразили су своје незадовољство тренутним стањем изборних услова и потврдили своју одлуку да се не појаве на изборима.

Лидер ССП, Ђилас, истакао је у емисији „Утисак недеље“ на ТВ Нова да "нема таквих избора" под садашњим условима и указао на недостатак политичког консензуса за промене које су предложене у препорукама ОДИХР-а. „Ми смо све покушали, али изгледа да нема воље за правим променама“, рекао је Ђилас.

Ђилас је такође изнео забринутост да ће, у околностима које су већ виђене на децембарским изборима 2023. године, воља грађана поново бити "покрадена" због куповине гласова и злоупотребе јавних предузећа.

Милош Јовановић, с друге стране, описао је предстојеће изборе као „симулацију“ и „игру без правих услова за фер и поштене изборе“, нагласивши да ће опозиција наставити са својим планом дејства изван овог изборног процеса.

Изјаве опозиционих лидера долазе у контексту дугогодишњих критика на рачун изборних услова у Србији, са посебним нагласком на период после 2016. године. Политиколог Бобан Стојановић подржао је став опозиције тврдњом да избори у Србији нису ни слободни ни поштени, предвиђајући да ће и 2. јуна бити одржани још једни избори са унапред познатим исходом.

Овај бојкот најављен од стране опозиције сматра се критичним кораком у борби за промену политичког пејзажа у Србији и за постизање услова за праведне и демократске изборне процесе.

ДИРЕКТНО СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА: Украјински војници кренули агресивно, Руси их сачекали (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА