Najnovije

DEO OPOZICIJE ZVANIČNO! Bojkot izbora 2.juna, poruka Đilasa i Jovanovića

U znak protesta protiv nepromenjenih izbornih uslova, vodeće opozicione stranke najavile su da neće učestvovati na ponovljenim beogradskim izborima zakazanim za 2. jun. Predsednici Stranke sobode i pravde (SSP), Dragan Đilas, i Nove demokratske stranke Srbije, Miloš Jovanović, izrazili su svoje nezadovoljstvo trenutnim stanjem izbornih uslova i potvrdili svoju odluku da se ne pojave na izborima.

Lider SSP, Đilas, istakao je u emisiji „Utisak nedelje“ na TV Nova da "nema takvih izbora" pod sadašnjim uslovima i ukazao na nedostatak političkog konsenzusa za promene koje su predložene u preporukama ODIHR-a. „Mi smo sve pokušali, ali izgleda da nema volje za pravim promenama“, rekao je Đilas.

Đilas je takođe izneo zabrinutost da će, u okolnostima koje su već viđene na decembarskim izborima 2023. godine, volja građana ponovo biti "pokradena" zbog kupovine glasova i zloupotrebe javnih preduzeća.

Miloš Jovanović, s druge strane, opisao je predstojeće izbore kao „simulaciju“ i „igru bez pravih uslova za fer i poštene izbore“, naglasivši da će opozicija nastaviti sa svojim planom dejstva izvan ovog izbornog procesa.

Izjave opozicionih lidera dolaze u kontekstu dugogodišnjih kritika na račun izbornih uslova u Srbiji, sa posebnim naglaskom na period posle 2016. godine. Politikolog Boban Stojanović podržao je stav opozicije tvrdnjom da izbori u Srbiji nisu ni slobodni ni pošteni, predviđajući da će i 2. juna biti održani još jedni izbori sa unapred poznatim ishodom.

Ovaj bojkot najavljen od strane opozicije smatra se kritičnim korakom u borbi za promenu političkog pejzaža u Srbiji i za postizanje uslova za pravedne i demokratske izborne procese.

DIREKTNO SA PRVE LINIJE FRONTA: Ukrajinski vojnici krenuli agresivno, Rusi ih sačekali (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA