Најновије

РУСКА АРМИЈА УПРАВО ТЕСТИРАЛА ЗВЕР! Испод њега све пуца, за фронт живи спас (ВИДЕО)

Руске оружане снаге започеле су фазу тестирања иновативног робота-миноловца под називом „Сталкер“ у зони специјалне операције у близини Авдејевке, у Доњецкој Народној Републици. Овај напредни робот, тешак 27 тона, представља значајан корак напред у развоју војне технологије и аутономних борбених система.

„Сталкер“ је дизајниран да обавља комплексне задатке уклањања мина у војним зонама, смањујући потребу за директним људским ангажовањем у потенцијално опасним ситуацијама. Опремљен је савременом сензориком и контролним системима који омогућавају висок ниво прецизности и ефикасности у детекцији и неутралисању експлозивних направа.

ПАЛА БОГДАНОВКА! Креће руска офанзива, напади са неколико страна

Тестирање „Сталкера“ у условима реалног ратног окружења пружа ће кључне податке о његовој перформанси, издржљивости и потенцијалним областима за даљи развој. Очекује се да ће овај робот значајно допринети повећању безбедности војних операција, омогућавајући брже и безбедније чишћење минираних подручја.

Увођење такве технологије у војне операције отвара нова питања о будућности ратовања и улози коју ће аутономни борбени системи играти у одбрани и безбедности. Истовремено, тестирање „Сталкера“ у активној зони сукоба подиже свест о потреби за етичким разматрањима и регулацијама везаним за употребу роботизованих система у војне сврхе.

ГОРИ ОДЕСА! Руска војска пржи украјинске војне објекте (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА