Најновије

ПАЛА БОГДАНОВКА! Креће руска офанзива, напади са неколико страна

У значајном стратегијском маневру, Оружане снаге Русије су заузеле Богдановку, што им отвара могућност за нападе на Часов Јар са више страна - севера, истока, и југа.

Овакав развој ситуације значајно повећава притисак на украјинске одбрамбене снаге у Часов Јару, који се већ налазе под великим напетостима.

ДИРЕКТНО СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА: Украјински војници кренули агресивно, Руси их сачекали (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Украјински војни команданти изразили су забринутост због ове нове стратегијске предности руских снага, указујући на то да неће моћи дуго да издрже у Часов Јару под тренутним условима. Они наводе да је руска авијација појачала своје акције прецизним ударима на њихове позиције, што је значајна промена у односу на претходну годину.

ШОК НА ИСПИТИВАЊУ: Терориста рекао име, план је био бег за Кијев

Овај интензивирани ваздушни напад значи да украјинске снаге сада суочавају са значајно већим изазовом у одбрани својих позиција, што би могло довести до критичних промена на фронту. Украјинске одбрамбене снаге су до сада успевале да одрже стабилност упркос непрекидним нападима, али заузимање Богдановке од стране руских снага могло би значајно да утиче на даљи ток сукоба.

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА