Najnovije

PALA BOGDANOVKA! Kreće ruska ofanziva, napadi sa nekoliko strana

U značajnom strategijskom manevru, Oružane snage Rusije su zauzele Bogdanovku, što im otvara mogućnost za napade na Časov Jar sa više strana - severa, istoka, i juga.

Ovakav razvoj situacije značajno povećava pritisak na ukrajinske odbrambene snage u Časov Jaru, koji se već nalaze pod velikim napetostima.

DIREKTNO SA PRVE LINIJE FRONTA: Ukrajinski vojnici krenuli agresivno, Rusi ih sačekali (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Ukrajinski vojni komandanti izrazili su zabrinutost zbog ove nove strategijske prednosti ruskih snaga, ukazujući na to da neće moći dugo da izdrže u Časov Jaru pod trenutnim uslovima. Oni navode da je ruska avijacija pojačala svoje akcije preciznim udarima na njihove pozicije, što je značajna promena u odnosu na prethodnu godinu.

ŠOK NA ISPITIVANJU: Terorista rekao ime, plan je bio beg za Kijev

Ovaj intenzivirani vazdušni napad znači da ukrajinske snage sada suočavaju sa značajno većim izazovom u odbrani svojih pozicija, što bi moglo dovesti do kritičnih promena na frontu. Ukrajinske odbrambene snage su do sada uspevale da održe stabilnost uprkos neprekidnim napadima, ali zauzimanje Bogdanovke od strane ruskih snaga moglo bi značajno da utiče na dalji tok sukoba.

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA