Најновије

Руси на радију чули енглески, па распалили из свег оружја! Група страних плаћеника завршила каријеру!

Руска артиљерија уништила је групу диверзанта енглеског говорног подручја у правцу Купјанска, рекао је за РИА Новости војни експерт, потпуковник ЛНР у пензији Андреј Марочко.

- У рејону насеља Синковка, обавештајне службе Оружаних снага Русије лоцирали су групу диверзаната који су међусобно комуницирали на енглеском језику - рекао је Марочко агенцији.
Према његовим речима, након детаљнијег извиђања, руска војска је успела да идентификује њихову локацију. Погођени су хаубичком артиљеријском ватром.

- Након удара, преко радија су се чули позиви за помоћ и евакуацију, а такође се сазнало да је од групе од 12 људи преживело пет милитаната, од којих су двојица тешко рањена - рекао је Марочко.

Министарство одбране Русије је више пута најављивало уништавање плаћеника из земаља НАТО-а и бележило њихово присуство у зони Северног војног округа. Конкретно, крајем прошле године, на проширеном састанку одбора руског министарства одбране, руски министар одбране Сергеј Шојгу је приметио да је од почетка специјалне операције убијено преко 5,8 хиљада страних бораца, укључујући из Земље НАТО-а: 1427 - из Пољске , 466 - из САД и 344 - из Велике Британије .

БЕСПИЛОТНА ЛЕТЕЛИЦА ГЕРАН ПРАВО У МЕТУ: Црни дим, погођено складиште нафте (ВИДЕО)

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА