Najnovije

Rusi na radiju čuli engleski, pa raspalili iz sveg oružja! Grupa stranih plaćenika završila karijeru!

Ruska artiljerija uništila je grupu diverzanta engleskog govornog područja u pravcu Kupjanska, rekao je za RIA Novosti vojni ekspert, potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko.

- U rejonu naselja Sinkovka, obaveštajne službe Oružanih snaga Rusije locirali su grupu diverzanata koji su međusobno komunicirali na engleskom jeziku - rekao je Maročko agenciji.
Prema njegovim rečima, nakon detaljnijeg izviđanja, ruska vojska je uspela da identifikuje njihovu lokaciju. Pogođeni su haubičkom artiljerijskom vatrom.

- Nakon udara, preko radija su se čuli pozivi za pomoć i evakuaciju, a takođe se saznalo da je od grupe od 12 ljudi preživelo pet militanata, od kojih su dvojica teško ranjena - rekao je Maročko.

Ministarstvo odbrane Rusije je više puta najavljivalo uništavanje plaćenika iz zemalja NATO-a i beležilo njihovo prisustvo u zoni Severnog vojnog okruga. Konkretno, krajem prošle godine, na proširenom sastanku odbora ruskog ministarstva odbrane, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je primetio da je od početka specijalne operacije ubijeno preko 5,8 hiljada stranih boraca, uključujući iz Zemlje NATO-a: 1427 - iz Poljske , 466 - iz SAD i 344 - iz Velike Britanije .

BESPILOTNA LETELICA GERAN PRAVO U METU: Crni dim, pogođeno skladište nafte (VIDEO)

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA