Najnovije

Francuski general: Prodor ruskih snaga u Harkovskoj oblasti iznenađenje za sve

Prodor ruskih snaga u Harkovskoj oblasti predstavlja veliko iznenađenje za sve, izjavio je francuski general Bruno Klermon. Ovaj neočekivani potez ruskih trupa nije bio nagovešten ni od strane američke obaveštajne službe, što je dodatno iznenadilo međunarodnu zajednicu.

"Ovo je potez koji niko nije očekivao," rekao je general Klermon u intervjuu za francusku televiziju. "Čak ni američka obaveštajna služba nije imala informacije koje bi ukazivale na ovakvu akciju. Ruski prodor u Harkovskoj oblasti je pokazao visoku stepen tajnosti i planiranja."

Ova izjava dolazi u svetlu najnovijih događaja na frontu, gde su ruske trupe izvršile uspešne napade na ukrajinske položaje, uključujući i uništavanje skladišta oružja sa raketom Iskander. Ove akcije su dovele do značajnih gubitaka u ukrajinskim redovima i destabilizovale njihove logističke linije.

Ruski predsednik Vladimir Putin je ranije danas izjavio da Rusija trenutno ne planira zauzimanje Harkova, naglašavajući da su trenutne operacije usmerene na osiguranje bezbednosti i smanjenje borbene sposobnosti neprijatelja. Ipak, prodor u Harkovskoj oblasti pokazuje sposobnost ruskih snaga da izvedu kompleksne i neočekivane vojne operacije.

ŠOK IZJAVA VLADIMIRA PUTINA! Nemamo u planu zauzimanje ove teritorije

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA