Најновије

Т4 ОДОЛЕВА: Овако Асадова војска дочекује терористе који крену на аеродром! (ВИДЕО)

Током претходне две недеље, 11. тенковска дивизија и 800. батаљон Републиканске гарде САА стрпљиво прихватају свакодневне нападе терориста Исламске државе у близини аеродрома Т4.

Борбе западно од Палмире (Илустрација: Правда)

Руска информативна агенција АННА њуз објавила је прилог о операцијама Сиријске војске западно од Палмире. На снимку су приказани војници који утврђују положаје око авио-базе Т4, као и прва линија фронта на којој се види удаљеност терориста од положаја САА.  Поменуте јединице САА, уз подршку руске авијације из ваздуха и Хезболаха и сиријских добровољачких одреда на терену, успешно бране своје положаје од бројчано надмоћнијег непријатеља, који је раширио своја дејства, па су све учесталији покушаји пробоја фронта и на јужној и на северној линији раздвајања. Нарочито интензиван покушај напада догодио се на севру фронта, али је успешном акцијом руске авијације САА чак успела и да прошири своју контролу у том подручју, о чему више можете да прочитате ОВДЕ. Сиријске јединице су, такође, покушале изненадне упаде у неколико села на разграничењу, али те акције, ипак, нису уродиле плодом.
Због великих безбедносних изазова који су повезани са коначним избацивањем и депортацијом џихадиста из Алепа, главнина сиријских снага се и даље налази у том граду. Очекује се да ће ове јединице бити размештене на друге фронтове широм Сирије у наредне две недеље. Погледајте опширнији прилог АННА њуза о ситуацији на западу Палмире: Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА