Najnovije

T4 ODOLEVA: Ovako Asadova vojska dočekuje teroriste koji krenu na aerodrom! (VIDEO)

Tokom prethodne dve nedelje, 11. tenkovska divizija i 800. bataljon Republikanske garde SAA strpljivo prihvataju svakodnevne napade terorista Islamske države u blizini aerodroma T4.

Borbe zapadno od Palmire (Ilustracija: Pravda)

Ruska informativna agencija ANNA njuz objavila je prilog o operacijama Sirijske vojske zapadno od Palmire. Na snimku su prikazani vojnici koji utvrđuju položaje oko avio-baze T4, kao i prva linija fronta na kojoj se vidi udaljenost terorista od položaja SAA.  Pomenute jedinice SAA, uz podršku ruske avijacije iz vazduha i Hezbolaha i sirijskih dobrovoljačkih odreda na terenu, uspešno brane svoje položaje od brojčano nadmoćnijeg neprijatelja, koji je raširio svoja dejstva, pa su sve učestaliji pokušaji proboja fronta i na južnoj i na severnoj liniji razdvajanja. Naročito intenzivan pokušaj napada dogodio se na sevru fronta, ali je uspešnom akcijom ruske avijacije SAA čak uspela i da proširi svoju kontrolu u tom području, o čemu više možete da pročitate OVDE. Sirijske jedinice su, takođe, pokušale iznenadne upade u nekoliko sela na razgraničenju, ali te akcije, ipak, nisu urodile plodom.
Zbog velikih bezbednosnih izazova koji su povezani sa konačnim izbacivanjem i deportacijom džihadista iz Alepa, glavnina sirijskih snaga se i dalje nalazi u tom gradu. Očekuje se da će ove jedinice biti razmeštene na druge frontove širom Sirije u naredne dve nedelje. Pogledajte opširniji prilog ANNA njuza o situaciji na zapadu Palmire: Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA