Najnovije

NOVI USLOV DA UČESTVUJE NA IZBORIMA: Đilas neće bez Šutanovca!

Bivši gradonačelnik Beograda i nekadašnji lider DS-a kazao je da nema ništa od njegovog učešća na predstojećim izborima u Beogradu ako deo opozicione koalicije na predstojećim izborima ne bude i Demokratska stranka. Lider PSG-a Saša Janković je zbog tog zahteva potpuno pobesneo i rekao Đilasu da je to za njega neprihvatljivo, saznaje „Alo!” iz dobro obaveštenih izvora bliskih opoziciji.

Đilas (Foto: Medija centar Beograd)

- Dragan Đilas je Saši Jankoviću jasno dao do znanja da na njega ne može da računa ako u koaliciji opozicionara ne bude i Demokratska stranka. Lideru Pokreta slobodnih građana je novi Đilasov zahtev došao kao grom iz vedra neba i bio je poprilično besan kada ga je čuo. Janković je Đilasu jasno kazao da za njega nije prihvatljivo da deo koalicije bude i Demokratska stranka - navodi dobro obavešteni izvor i dodaje da ovakav Jankovićev stav dovoljno govori o tome kakav je on čovek, jer ga je taj isti DS podržavao tokom kampanje za šefa države.
- Međutim, Jankovićev negativan odgovor nije nimalo pokolebao Đilasa u nameri da bez DS-a ne izlazi na predstojeće gradske izbore. On dugo pokušava da stupi u kontakt sa bivšim stranačkim drugovima iz tabora demokrata. On to, doduše, ne radi lično, već poruke šalje preko posrednika - objašnjava izvor i dodaje da je Đilas čak i spreman da podrži predsednika DS-a Dragana Šutanovca na predstojećim izborima u Beogradu.
- Đilas je uveren da će na proleće sledeće godine biti održani i izbori u Beogradu i vanredni parlamentarni izbori. Zato on još ne želi jasno da kaže da će se kandidovati za gradonačelonika, jer je spreman da odustane od kandidature i da u trci za prvog čoveka grada podrži Dragana Šutanovca - navodi izvor i dodaje da to ne bi bilo besplatno, odnosno, Dragan Đilas bi za svoju podršku očekivao i kontrauslugu od DS-a.
- Bivši lider demokrata želi da ga njegova nekadašnja stranka podrži u nameri da bude nosilac opozicione liste i kandidat za predsednika Vlade Srbije - navodi dobro obavešteni izvor i dodaje da se zato Đilas svo ovo vreme nećka i ne želi da prihvati da bude kandidat za gradonačelnika.
- Đilas bi rado odustao od trke za Beograd ako bi dobio podršku za republičke izbore. Glavni problem u njegovoj računici su loši međusobni odnosi opozicionara. Ne treba zanemariti ni ogromnu sujetu Saše Jankovića, lidera Pokreta slobodnih građana, koji je odavno umislio da je lider opozocije i da sve mora da bude po njegovom - navodi dobro obavešteni izvor i dodaje da je odnos Đilasa i Jankovića u poslednje vreme na klimavim nogama.

Šutanovac: Penzioneri, žene i mladi najugroženiji

Dragan Šutanovac, predsednik DS-a, izjavio je juče da su penzioneri, mladi i žene u najgorem položaju u Srbiji, a da je plan DS-a da vrati penzije, ženama obezbedi jednake plate, a mladima lakše dolaženje do posla. Govoreći na izbornoj konferenciji na kojoj se bira rukovodstvo Demokratske omladine i Foruma žena, a osnovan je i Forum penzionera, Šutanovac je izložio plan DS-a za ove, prema njegovim rečima, najugroženije grupe. Govoreći o beogradskim izborima, on je poručio da će se plan DS-a već nakon njih ostvariti.
Slavica Đukić Dejanović kaže da je moguće da i premijerka odleti iz Vlade! Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vjerica Radeta: SNS, Vesić, Mali, Đilas i ostala bulumenta je uništila i opljačkala Beograd!
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA