Najnovije

ŽELE DA UJEDINE PATRIOTE: Sporazum o saradnji Srpske lige i Istočne alternative

BEOGRAD - Pokreti Srpska liga i Istočna alternativa potpisali su danas u Beogradu sporazum o političkoj saradnji. Sporazum predviđa saradnjun dva pokreta na zaštiti srpskih nacionalnih interesa i interesa svih građana Srbije, razvoja i prosperiteta Srbije, kao i unapređenja i razvoja međunarodne saradnje, na prvom mestu između Srbije i Ruske Federacije.
Saradnja dva pokreta (Foto: Mc.rs)

Saradnja dva pokreta (Foto: Mc.rs)

Sporazum su potpisali predsednici Srpske lige i Istočne alternative, Aleksandar Đurđev i Dragan Todorović. - Cilj nam je da na jednom mestu okupimo sve patrotske stranke i pokrete koji shvataju da se Srbija nalazi u najtežim trenutcima u novijoj istoriji. Odvlasti do vlasti stanje u Srbiji postaje sve gore. ne postoji opozicija, bivše parlamentarne stranke su razbijene i bore se između sebe. Medijski prostor je u potpunosti zatvoren za kritiku vlasti. Potrebna je jedna snaga koja će objediniti sve patritske stranke i organizacije. Mi smo ta snaga koja je u stanju da okupi patriotsku opoziciju, da se suprotstavi režimu i stane na put ovoj mantri evroatlantskih integracija. Mi za razliku od te mantre imamo drugačiji cilj a to je put ka Ruskoj Federaciji - rekao je predsednik Istočne alternative Dragan Todorović. Lider Srpske lige Aleksandar Đurđev podsetio je da je prošlo samo mesec dana od kada je taj pokretpozvao patritoske stranke i pokrete na saradnju, a da je već načinjen prvi korak ka ukrupnjavanju desnice. - Potpisivanjem sporazuma sa prijateljima iz Istočne alternative započeli smo objedinjavanje  patriotskih  snaga. Naša poruka svim patriotskim partijama i organizacijama je da je vreme da se sedne i razgovara o saradnji, ti razgovoori ne trebaju da budu beskonačni već uspešni, kao što je slučaj sa Istočnom alternativom i Srpskom ligom. Mi ćemo dati primer, svojim radom i zalaganjem, i pozvamo sve iskrene patriote da nam se pridruže. Vreme je da se radi a ne samo da se priča. Mi radimo i uvereni smo da svojim radom pokazujemo da smo snaga koja će spasiti Srbiju. Velika većina građana Srbije pozitivno se izražava o saradnji sa Ruskom federacijom, oni nemaju svoje predstavnike na političkoj sceni – rekao je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev. Tokom potpisivanja sporazuma Srpske lige i Istočne alternative, u sali su bili bivši podpredsednik SRS Dejan Mirović, lider Pokreta Obraz Mladen Obradović, bivši predsednik Treće Srbije Aleksandar Protić, predsednik udruženja "Srpski kod" Mladen Đorđević i analitičar Miša Đurković.
Pročitajte još:DVERI: Sad smo stranka spremna za izbore!ŠEŠELJ: Milova ostavka je jedini način da se izbegne krvoproliće u Crnoj Gori
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA