Najnovije

"Svojim životom zaslužio je ljubav i naklonost Srbije"

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin danas je, povodom godišnjice smrti Slobodana Miloševića, položio u Požarevcu venac na grob bivšeg predsednika SR Jugoslavije i predsednika Srbije.

Slobodan Milošević (Foto: JuTjub)

On je rekao da je na grobu Miloševića da iskaže poštovanje prema čoveku koga je Srbija dva puta izabrala na neposrednim izborima za predsednika, i koji je bio i predsednik SR Jugoslavije.
- Nisam bio ni najbliži ni najvažniji saradnik Miloševića, ni njegov najbliži prijatelj, ali jesam bio njegov saborac, poštovalac onoga što je radio. Oni koji se sada prave da su živeli u neko drugo vreme, to je njihovo pravo i neka ih. Ja sam bio čovek koji se zajedno sa njim borio za neke vrednije i važnije ideale i dok sam ja živ biće tako - rekao je Vulin.
On kaže da nisu napadali Srbiju zbog Slobodana Miloševića, već su napadali Slobodana Miloševića zbog Srbije. - NJegova politika slobodne Srbije, Srbije koja je vodila računa o sebi, svom Ustavu, svojim zakonima, Srbije koja se borila za to da bude na Kosovu i Metohiji i Srbije koju mi danas želimo. Milošević nije vodio politiku sukoba sa svetom, već su mnoge zemlje u svetu vodile politiku sukoba sa Srbijom - poručio je Vulin. Kako je naveo, niko ne može da kaže da je bombardovanje Srbije i nasilje na Kosovu i Metohiji bilo opravdano, i niko ne može da kaže da je pljačkaška privatizacija, sve ono što je došlo posle 2000. godine bilo opravdano i željeno od strane Srbije. Vulin kaže da je Slobodan Milošević svojim životom i svojom smrću zaslužio i ljubav, naklonost i sećanje Srbije. - Svih ovih godina nakon njegove smrti mi se i dalje pitamo šta se desilo u Haškom tribunalu, mi i dalje ne znamo zašto je umro, kako je umro, ne znamo šta se to desilo da je posle 2000. godine Slobodan Milošević bio kidnapovan i na taj način najavio smrt pravne države, pljačkašku privatizaciju,sve ono što se Srbiji nažalost posle petooktobarskog nasilja i desilo - kaže Vulin. Slobodan Milošević je, navodi Vulin, bio predsednik Srbije voljom naroda, a ne voljom ambasadora. - Mi se borimo danas samo za to da Srbijom vladaju Srbi, da Srbijom vlada Srbija, da Srbijom vladaju gradjani Srbije, a ne ambasadori - poručio je Vulin. Prethodno su poštu Miloševiću odali predstavnici SPS na čelu sa Nikolom Šainovićem. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA