Najnovije

Ruske novine: Vojna neutralnost Srbije je čudna

MOSKVA - Srpski vojnici obučavaju se na dva fronta, a vojna neutralnost Srbije zasnovana je na otvorenoj saradnji sa Rusijom, kao i sa NATO, piše moskovski "Komersant".
Vojska Srbije (Foto: Jutjub)

Vojska Srbije (Foto: Jutjub)

List ukazuje, da je posle okončanja antiterorističke vežbe “Srem 2014” u kojoj su učestvovali pripadnici ruske i srpske armije, danas na jugu Srbije otpočela vežba “Platinasti vuk” srpske vojske i NATO. To navodi ruski list uz komentar da se Srbija zvanično pridržava vojne neutralnosti, ali da ova politika u praksi deluje “čudno”. List citira ministra odbrane Bratislava Gašića koji je naveo: “Stalno nas pitaju kako vidimo vojnu neutralnost, a mi im odgovaramo da smo otvoreni za saradnju sa svim stranama”.
Pročitajte još:Putinova balkanska strategija brine NemačkuAmerikanci uznemireni Kina postaje druga „nezamenljiva nacija”
Izveštač “Komersanta” iz Beograda naveo je da je Srbija dobila status posmatrača u Organizaciji za kolektivnu bezbednost i saradnju (ODKB) ali i da su jesenas zvaničnici srpskog Ministarstva odbrane učestvovali na samitu NATO u Velsu kao partner alijanse. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA