Najnovije

DOKTOR ALBIN ĆEMAN PORUČIO MILOGORCIMA: Ako udarite na Ostrog izaći ćemo iz svih džamija i stati u njegovu odbranu (VIDEO)

Lekar iz Petnjice i potpredsednik Demokrata, dr Albin Ćeman, u vezi sa Predlogom zakona o slobodi veroispovesti, kojim aktuelna vlast u Crnoj Gori pokušava oteti verske objekte, obratio se svojoj braći – muslimanima, katolicima i pravoslavcima. 

Dr Albin Ćeman (Foto: Jutjub)

“Poučeni nemilim istorijskim događajima i dubokim podelama, naučili smo da na ovim prostorima gradimo mostove prijateljstva, bratske ljubavi i solidarnosti. Međusobno smo se uvek pomagali, slagali i jedni drugima bili najčvršći oslonac, zbog nas, naših predaka i naših potomaka. Moj Bajram i vaš Božić, moj merhamet i vaše čojstvo, moja džamija i vaša crkva i katedrala, moj Muhamed, a vaš Sveti Vasilije i Sveti Tripun, za mene i moju porodicu su bile i ostale svetinje koje su nas na ovim i svim drugim prostorima sabrale, neraskidivo i trajno vezale”, kazao je on.



Ćeman je istakao da on, Bošnjak iz Petnjice, neće glavu okretati, neće se praviti nem i neće ćutati samo zato što je napadnut Hram Svetog Vladimira u Baru i Katedrala Svetog Tripuna u Kotoru, a ne njegova džamija u Petnjici.

“Neću da ćutim, neću da se pravim da ništa ne vidim i ne čujem, neću da sedim mirno i pognute glave, dok me svađaju sa mojim najboljim drugom, sa mojim komšijom, sa mojim kolegama, sa mojom braćom i prijateljima, sa mojim muslimanima, katolicima i pravoslavcima. Neću da ćutim i nemo posmatram dok od naroda otimaju džamije i pretvaraju ih u velelepne privatne vile, hramove u hipermarkete, a katedrale u slastičare i restorane”, naveo je Ćeman.

Pročitajte OVDE šta su poslanici DF doneli na sednicu skupštinskog odbora.

Izvor: Vijesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA