Najnovije

VESNA PUSIĆ: Prema Srbiji ćemo se ponašati kao i do sada, pa nisu oni pustili Šešelja

ZAGREB - Spoljna politika Hrvatske prema Srbiji biće ista kao i do sada, izjavila je šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić, ali je dodala da smatra da bi bilo dobro da se srpske vlasti ograde od ratnohuškačkih izjava Vojislava Šešelja.
Vesna Pusić (Foto: JuTjub)

Vesna Pusić (Foto: JuTjub)

Pusićeva je reagovala na novinarsku tvrdnju da je premijer Hrvatske Zoran Milanović otkazao dolazak na sastanak premijera država srednje i istočne Evrope s premijerom Kine Lijem Kećiangom 16. decembra u Beogradu zbog Šešeljeve retorike posle privremenog puštanja iz Haškog suda i povratka u Srbiju. Na pitanje kakva će biti hrvatska spoljna politika prema Srbiji, Pusićeva je odgovorila: "Ista kao i do sada". - Premijer je otkazao posetu da ne bi dodatno raspirivao tu vrstu razgovora, a Hrvatsku će na sastanku 16 predsednika vlada država srednje i istočne Evrope s kineskim premijerom Lijem Kećiangom u Beogradu predstavljati ministar Siniša Hajdaš-Dončić, koji je i na čelu kancelarije za suradnju s Kinom, precizirala je ona.
Pročitajte još:

Dan zastave u Skoplju: Tri žrtve

- S obzirom na istoriju u našem regionu bilo bi mudro, korisno i dobro da se srpske vlasti ograde od te vrste javnog govora... Sagovornik Hrvatske nije Šešelj već Haški sud, a onda njegov osnivač Savet bezbednosti UN. Iako smo u potpunosti svesni da privremeno puštanje Šešelja na slobodu nije odgovornost srpskih vlasti, i mi i oni i svako ko živi u ovom regionu zna što je doneo govor mržnje, huškački govor koji je doprineo ratnim strahotama 90-ih, dodala je Pusićeva. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA