Najnovije

PAVLOVIĆ: Kosovo nije rešeno - Vučić beži u Emirate! (VIDEO)

Pošto je pritisak Zapada na nas i dalje veoma veliki, šta god da imaju do sada dogovoreno vezano za Kosovo i Metohiju, to znači da ni oni ne smatraju da im je to dovoljno i da je to završena stvar. Pošto oni pritiskaju da i dalje nešto mora da se postigne to je argument nasuprot tvrdnji da je sve gotovo i da je francusko-nemački sporazum proizveo dejstvo, izjavio je advokat Branko Pavlović, budući poslanik sa liste „Mi - glas iz naroda“, gostujući na kanalu Pravi odgovor.

Na primedbu da francusko-nemački sporazum ulazi u poglavlje 35 sporazuma o pridruživanju Srbije Evropskoj Uniji, jer je na to Vučić usmeno pristao u Ohridu, te da su to podržale Španija i druge zemlje, on kaže da su one to učinile i pre Ohrida.

- Španija i ostale zemlje EU koje ne priznaju Kosovo, su i pre Ohridskog sporazuma podlegle tome da Francusko nemački sporazum uđe u poglavlje 35. Oni su prihvatili taj pritisak Amerike i Nemačke u smislu: „Pusti ti nas da mi gnječimo Srbiju, a na kraju zadržavaš pravo da ti kao Španija odlučiš da li ti je to dovoljno da priznaš Kosovo ili ne“ – kazao je . 

On se nije složio sa tvrdnjom profesorom međunarodnog javnog prava Dejana Mirovića da se prema Bečkoj konvenciji sporazum usmeno prihvaćen od strane predsednika države smatra prihvaćenim i da strane ne mogu naknadno poboljšavati svoj položaj, već smatra da je izjavom predsednika Vučića da to ne važi za ulazak Kosova u UN učinjena kontraponuda, a druga strana se još nije izjasnila o kontraponudi i da li joj je to prihvatljivo, pa ugovor još nije zaživeo. 

Međutim, on je priznao da je Vučić „privatizovao pregovore o Kosovu i Metohiji“ i da je „opasno kako on to vodi“. 

Komentarišući našu ekonomsku situaciju, Pavlović je kazao da stojimo izuzetno loše što se tiče plasmana naših deviznih rezervi. 

- Čak 12 milijardi evra je plasirano u neke hartije od vrednosti, a da niko živi nema analitiku kako i ko to plasira, koji je stepen profitabilnosti i stepen rizika, na koji je način ta struktura uložena... I tu su vam strani uticaji. Naša postupanja su već pod uticajem zapadnog kolonizatora. A onda se zadužujemo, recimo za EKSPO, ne postoji projekat, studija opravdanosti koja dokazuje da je to isplativo – upozorio je.

On je reako da umesto studije opravdanosti, donese se politčka odluka, pa s eonda to opravdava. 

- Mi smo strašno protiv EKSPO! Bilo je 12 milijardi, a sad se već govori o 15 milijardi evra ulaganja. To su strašne gluposti. Imamo potvrđene velike rezerve zlata, koje zahtevaju višegodišnje investicije da bi se ušlo u eksloataciju toga. Znamo da ih imamo, znamo gde su i u to ne ulažemo pare. Nego se prezadužujemo za neki EKSPO koji će nam tek doći glave kad budeš morao da ga održavaš – istakao je Pavlović. 

On je uverenja da će se Vučić, kada dođe taj trenutak, skloniti iz Srbije, i to u Emirate. O svemu detaljnije gledajte u emisiji na kanalu Pravi odgovor.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA