Najnovije

PREDSEDNIČKI KANDIDAT UPOZORIO VUČIĆA I NIKOLIĆA: Ne rugajte se više Rusima!

Ono što za šta, već dugo, javno izražavam bojazan, da sadašnji premijer i predsednik Repblike, nameravaju da nas, sve zajedno, "prevedu žedne preko vode", i bez narodnog izjašnjavanja, kolektivno izvedu sa srpskog Kosova i Metohije, napuste državnu politiku vojne neutralnosti, uteraju nas u NATO-tor i nastave da gaze ćorsokakom zvanim "EU nema alternativu", ovih dana se ubrzano ostvaruje - izjavio je kandidat za predsednika Srbije Milan Stamatović, naglašavajući da za Vučića i Nikolića, kada je u pitanju Srpsko-ruski humanitarni centar, na dnevnom redu nije više njegovo izjednačavanje sa diplomatskim statusom kakav u Srbiji već ima NATO, već svođenje niškog centra na nivo jedne od više hiljada humanitarnih nevladinih organizacija.

Sve vidljiviji jaz između Vučića i Nikolića (Ilustracija: Pravda)

 - Još jednom im poručujem da se više ne rugaju Rusima i da o pitanjima međunarodnog ustavnopravnog položaja Republike Srbije, kao i promenama njenog unutrašnjeg ustrojstva, računajući i teritorijalnu nedeljivost Srbije ili ulazak u razne vojne saveze ili nadnacionalne državne zajednice, odluku mogu da donesu jedino građani ove zemlje na referendumu - upozorava Stamatović.

Svaki drugi put, uključivši i "nasilnu uzurpaciju ustavnih prava i nadležnosti" od strane predsednika Vlade i predsednika Republike i odrođenih centara moći pod njihovom komandom, vodi u neustavno stanje koje svaki pravni i politički laik, svaki građanin može da krsti jedino kao državni udar - stav je Milana Stamatovića koji još jednom apeluje na Ustavni sud Srbije da se konačno lati svoga posla, jer će, u suprotnom, zajedno sa svojim nalogodavcima, biti odgovoran za pokušaj rušenja ustavnog poretka zemlje. Stamatovića je člana predsedništva Srpske narodne partije (SNP) i predsednik Opštine Čajetina. Šta je Stamatović rekao o eventualnom ulasku Srbije u EU i NATO pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA