Najnovije

FARMA ILI ZATVOR: Evo da li će Kristijan za dva dana morati na robiju!

Ukoliko se srpski sud bude držao slova zakona Kristijan Golubović neće 3. oktobra morati (kako je ranije najavljeno) da ode u zatvor na dosluženje pravosnažne kazne od 4 godine i jednog meseca robije.
Kristijan Golubović (Foto: TV Pink)

Kristijan Golubović (Foto: TV Pink)

Kako otkriva Golubovićev pravni tim “Kristijanova molba, prema zakonu o izvršavanju krivičnih sankcija odlaže izvršenje”, a njegova molba je podneta u roku i ima sve neophodne elemente da bude usvojena. – O Kristijanovoj molbi za odlaganje će danas (2. oktobra ili u ponedeljak (5. oktobra) da bude odlučivano, kaže Kristijanov advokat Gvozden Grgur i dodaje: – Prema zakonu o izvršavanju krivičnih sankcija molba odlaže izvršenje, ukoliko je osnovana. Ako mu molbu ipak odbiju Kristijan ima prava u roku od tri dana da se žali predsedniku Višeg suda, a on potom mora u roku od tri dana da odluči. Tako da Kristijan ne bi trebalo da 3. oktobra da napusti Farmu i javi se na izdržavanje. Golubovićeva molba je osnovana po članu 59. stav 7 Zakona o izvršavanju krivičnih sankcija, a oslanja se na činjenicu da Golubović ima važeći ugovor sa RTV Pinkom o započetom poslu. – Nikome do sada nisu odbili zahtev po tom članu i stavu, osim kad se ustanovi da neko ima fiktivan ugovor, a ovo vidi ceo svet da nije fiktivan, već da je Kristijan zaista učesnik u poslu koji se zove rijaliti šou i bio bi presedan da se donese bilo kakva drugačija odluka. On je dao sudu originalni ugovor sa Pinkom, navodi advokat Gvozden Grgur iz Kristijanovog pravnog. Svoj stav na istu temu nešto ranije dala je i Ivana Romić, portparolka Prvog osnovnog suda u Beogradu: – O molbi za odlaganje biće odlučeno kada istekne peroid na koji mu je po prethodnoj molbi odobreno odlaganje stupanja na izdržavanje kazne. Golubović, kao i svaki okrivljeni, može do tog roka da povuče ili izmjeni molbu – rekla je za Mondo Ivana Romić, i dodala da Kristijan ima pravo da ponovo podnese molbu: – Golubović može ponovo da podnese molbu, jer to pravo nije ograničeno i svaki osuđenik može da podnosi molbu neograničen broj puta. O molbi odlučuje sud – precizirala je Ivana Romić. Dakle, ukoliko se ne desi nešto nepredviđeno (a ne postoji nijedan jedini razlog) sudeći omiljeni srpski farmer i čovek koji je postao pravi televizijski fenomen će, po svemu sudeći na izvršenje zatvorske kazne ići tek po završetku rijalitija, a to znači tokom 2016. godine.
Pročitajte još:NIJE ZA OSETLJIVE: Evo kako stvarno peva Maca Diskrecija! (VIDEO)ZVUCI PAKLA: Ovako zvuči Travoltin „Brilijantin“ u metal fazonu (VIDEO)
Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA