Najnovije

(VIDEO) STRELKOV: Putin je jedini legitimni vrhovni komandant, glavni jemac slobode i nezavisnosti naše zemlje!

Bivši ministar odbrane DNR ne planira da se vraća na Donbas dok u Rusiji ostaju neprijatelji i izdajnici. Igor Strelkov smatra da se glavni "front borbe" premestio u Moskvu, i upravo zbog toga se nalazi u Rusiji. Na svojoj preskonferenciji, bivši ministar odbrane Donjecke narodne republike, izrazio je uverenje da je glavni cilj njegovih neprijatelja - odugovlačenje vojnog konflikta.
Strelkov govorio ispred Putinove slike

Strelkov govorio ispred Putinove slike

- Zapad i "peta klona" ne skrivaju svoje planove o svrgavanju Putina. NJihova namera je da koliko god mogu produžuju rat. Oni ne žele pobedu Novorusije, - uverava Strelkov. Naglasio je da sada ne namerava da se vraća u DNR svojim ratnim drugovima dok se glavni front borbe odigrava u Moskvi. - Ja podržavam Putina u borbi protiv "pete kolone". Rusi treba da prekinu sa bilo kojim vidom opozicione borbe, uveren je bivši ministar odbrane DNR. Strelkov je takođe naglasio, da se po njegovim informacijama, ukrajinska armija posle predaha, koji su dobili zahvaljujući primirju, sprema za veliku ofanzivu na pozicije narodne milicij,. Igor Strelkov (Girkin), heroj Novorusije, održao je danas u Moskvi konferenciju za novinare. Sedeći ispred zastava Rusije i Novorusije i fotografije predsednika Vladimira Putina, Strelkov je izjavio da će u narednom razdoblju nastaviti borbu za Novorusiju pre svega u samoj Rusiji, ali da nikada i nipošto neće učestvovati u pokušaju stvaranja "moskovskog Majdana", koji izdajnici, uz pomoć Zapada, žele da izvedu po revolucionarnom obrascu iz 1905. i 1917. godine.
Ističući da je borba za Novorusiju istovremeno i borba za svu Rusiju, Strelkov je osudio izdajnike koji žele da izazovu njen slom: "Ako izgubimo Novorusiju, izgubićemo i ostatak Otačastva. Peta kolona želi da izazove poraz Novorusije, da za to okrive Putina i liše ga narodne podrške i da unište današnju Rusiju kao što su 1917. uništili Rusko Carstvo i 1991. Sovjetski Savez". "Putin je jedini legitimni vrhovni komandant, glavni jemac slobode i nezavisnosti naše zemlje", rekao je Strelkov. On je naglasio da je potrebno uzdržati se od bilo kakvog razarajućeg opozicionog delovanja: "Protiv nas se vodi rat, a u uslovima rata, svaki metež u pozadini ide na ruku samo neprijatelju". Igor Srelkov je takođe izjavio da su takozvani mirovni predlozi Ukrajine protivni interesima Novorusije, uz ogradu da je on vojnik, a ne političar, i da je pregovaranje upravo posao političara.
Strelkov je na mesto ministra DNR došao 16. maja 2014. godine. Tog dana je bila formirana i Kancelarija ministara republike. Strelkov nije samo vodio Ministarstvo odbrane, već je i bio uključen u vojne operacije. Postao je slavan još tokom prolećnih protesta na jugoistoku Ukrajine, a zatim je stao na čelo narodne milicije Donbasa. Već 14. avgusta postalo je poznato da je ministar odbrane DNR napustio svoju poziciju. Na njegovo mesto je postavljen Vladimir Kononov.
Pročitajte ko je po Strelkovu i njegovim prijateljima  "peta kolona" u Moskvi: Pismo Strelkova: Ne mogu da utičem na situaciju u Donjecku. Za sad!Dugin: Propao plan pomoćnika Vladimira Putina da Novorusiju puste niz vodu
Izvor: LifNews; Za Pravdu preveo Petar Vlahović

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA