Najnovije

Smak sveta: Kraj su odavno predviđali, ali i dalje smo tu ...

Ozonske rupe, ptičiji grip, proročanstvo Maja, El Ninjo, samo su neke od teorija u kojima neki vide smak sveta. Boje se i nuklearnog rata, otapanja polova, kometa ...
Ilustracija (Foto: noro8.deviantart.com)

Ilustracija (Foto: noro8.deviantart.com)

Čak 30 godina bojali smo se ozonskih rupa. Sve do skoro. Tada je UN objavio da je ozonski omotač na dobrom putu da se obnovi. Svi smo odahnuli. Povodom tog saopštenja UN-a, nemački Bild objavio je tekst u kojem se "prisetio" raznih teorija o smaku sveta. Prema jednoj od njih on bi se mogao dogoditi za 866 godina. Tada naime NASA očekuje da će Zemlju udariti asteroid 1950 DA. Prečnik mu je kilometar, a šanse da udari zemlju 16 mart 2880. godine su 3: 1000. Za šume je opasniji mraz nego kisele kiše Osamdesetih godina prošlog veka jedna od aktuelnih tema bile su kisele kiše. Govorilo se o tome da će one uništiti šume. Godine 1993. tim eksperata je rekao da se ne moramo bojati da će sve šume na Zemlji nestati. Deset godina nakon toga naučnici su zaključili da su mraz, suša i orkani za šume puno opasniji nego kisele kiše. Ni Maje nisu pogodile Smak sveta očekivao se u nekoliko navrata zadnjih godina, a najviše se "verovalo" Majama. Prema njihovom kalendaru smak sveta trebao je biti 21. decembra 2012. godine. Neki su ga pomerili i na 5 nov 2013, a celu priču dodatno su raspirili holivudski filmovi. S druge pak strane javili su se naučnici koji kažu da ništa ne ukazuje na to da će se u bliskoj budućnosti išta promeniti vezano uz našu Zemlju. - Ako i postoji neka planeta koji bi se mogla sudariti sa Zemljom, sigurno je astronomi prate već godinama - kažu. Preti oluja El Ninjo Jedna od teorija smaka sveta je i El Ninjo kojeg prognoziraju za kraj 2014 godine odnosno početkom 2015. Reč je oluji koja bi inače suve krajeve trebala potopiti, a onima u kojima inače pada puno kiše poput Indije ili Indonezije, trebala bi da donese ekstremnu sušu i požare. Govorilo se da će El Ninjo biti najgora katastrofa nakon Černobila. Činjenica je da se klima menja, ali mnogi ipak veruju da tako velike promene i ekstremi ipak nisu uskoro mogući. Ledena površina Arktika povećala se 60 posto Šta se topljenja polova tiče, piše Bild, niti to nam trenutno ne predstavlja preveliku opasnost. Činjenica je da se polovi tope, ali nivo mora trenutno raste samo 3,2 milimetara godišnje. Osim toga prošle je godine ledena površina Arktika narasla za 60 posto zbog čega je 20-ak brodova ostalo zarobljeno u ledu. Ptičiji grip već smo zaboravili Kao pretnja ljudskom rodu spominjao se i ptičiji grip. Govorilo se o pandemiji, a 2006 godine Evropa je bila na ivici histerije. U međuvremenu se pokazalo da ptičji grip i nije tako opasan kako se mislilo. Danas o njemu više se ne priča, a hiljade vakcina koje su države naručile u strahu od širenja bolesti, su propala jer se niko više ne vakciniše protiv ptičijeg gripa.
Pročitajte još:(VIDEO) MISTERIJA: Deset jezivih fotografija(VIDEO) VAMPIR: Slepi miš ugrizao gitaristu za vrat!
Ubili se zbog Halejeve komete Neki pretnju vide i u Halejevoj kometi. Najviše panike izazvao je u maju 1910 godine. Neki su ga se toliko uplašili da su počinili samoubistvo, a neki su prodali sve što su imali. Kometa se Zemlji približava svakih 76 godina. Kroz vekove su mu "pripisivali" kugu, smrt carice, smrt kraljeva. Neki su pak u njemu videli svoju "srećnu zvezdu". Nuklearni rat: Švajcarci u bunkeru otvorili hotel Godinama se ljudi boje i nuklearnog rata. Najviše panike on je izazvao u Švajcarskoj gde je napravljeno čak 300.000 bunkera u koje se može sakriti 8.600.000 ljudi. Pre četiri godine Švajcarci su malo popustili te su zaključili da im toliko bunkera možda ipak ne treba. Iste su godine u jednom od njih otvorili hotel. Izvor: 24 sata hr.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA