Najnovije

SNV Kosova i Metohije: Patrijarh Porfirije nas ne prima jer se ne slažemo sa Vučićem

Srpsko nacinalno veće Kosova i Metohije (SNV) saopštilo je danas da poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije i Sabor SPC nisu želeli da prime njegove i predstavnike još dve nevladine organizacije sa Kosova jer im je "ključni greh" to što se ne slažu sa "izdajničkom" politikom predsednika Srbije Aleksandra Vučića."Kao da je politika Crkve, da sve što se ne sviđa aktuelnoj vlasti, nije prihvatljivo ni za Crkvu", navelo je SNV.

Dodalo je da je, zajedno Srpskim nacionalnim forumom i Narodnim pokretom Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“, više puta uzalud tražilo da patrijarh Porfirije primi delagaciju Srba sa Kosova, da bi se zatim obratili i Saboru da ih primi, koji je nedavno zasedao u Beogradu.

„Do takvog zaključka doveo nas je dosadašnji odnos patrijarha (Porfitija) i većine velikodostojnika prema političkim odlukama Vučića i njegove vlasti, koje najdirektnije konvergiraju sa politikama međunarodnih centara moći i kosovskih separatističkih vođa“, ocenjeno je u saopštenju.

Takođe je u saopštenju navedeno i da se Sabor ni jednom rečju nije osvrnuo na „katastrofalnu“ politiku srpske vlasti koja je u mnogome zaslužna za stanje u kome su se Srbi na Kosovu našli.

Borbe za Časov Jar biće žestoke - teže nego za Bahmut

Izvor: NSPM

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA