Najnovije

Mržnja na mržnju: Znaju "zašto je Hitler uradio to što jeste"

Pozive na mir u sukobu Hamasa i Izraela kao da malo ljudi čuje, dok pojedini političari guraju svet dublje u spiralu mržnje.

Dok rezolucija Ujedinjenih nacija koja poziva na hitno humanitarno primirje na Bliskom istoku izaziva sablažnjavanje među pojedinim političarima, pojedinci koji nisu direktno umešani u rat Izraela i Hamasa svojim izjavama nastavljaju da guraju svet u spiralu mržnje.

"Crveni" kandidat za predsednika SAD Vivek Ramasvami je tokom nedavnog obraćanja pred Republikanskom jevrejskom koalicijom dolio ulje na vatru izjavom koju je britanski voditelj Pirs Morgan nazvao "srednjevekovnim varvarizmom."

"Potpuno sam uveren da će Izraelske odbrambene snage (IDF), ukoliko ih ne budu obuzdavali, obaviti posao odbrane Izraela. Lično se nadam uspešnoj i brzoj operaciji, i ne bih voleo ništa više nego da vidim IDF kako nabija glave 100 lidera Hamasa na kolac i ređa ih duž granice između Izraela i Gaze kao upozorenje da se 7. oktobar 2023. godine nikada ne ponovi", rekao je kontroverzni republikanski kandidat.

Ramasvami je prethodno izustio da, "ako Izrael želi da konačno napusti mit o rešenju sa dve države, onda na to ima pravo", dodavši da bi ostatak arapskog sveta u tom slučaju trebalo da "apsorbuje" Palestince "kao što su Jevreji apsorbovali svoj narod iz 22 države 1948. godine".

Dopuštanje nedopustivog

Sa druge strane sveta, pakistanski senator Afnan Ulah Kan dopustio je sebi nedopustiv čin podržavanja Holokausta, nakon čega se našao na udaru oštrih kritika. 

Podelivši sliku Hitlera uz hešteg "genocid u Gazi", Kan je na Iksu (nekadašnji Tviter) napisao: "Sada barem svet zna zašto je uradio ono što je uradio."

USMERITE SVOJE SNAGE KA UKRAJINI: Kadirov poslao jasnu poruku nakon nereda u Dagestanu

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA