Najnovije

Dodik: Moskva nas podržava u pravom trenutku!

BANJALUKA - Ruska podrška referendumu u Republici Srpskoj, znači mnogo, ali je i logična, jer je Rusija od početka imala uvid u ono što se dešava sa nametnutim odlukama visokih predstavnika, kontinuirano je odbacivala takvu praksu i nikada nije podržala pravno nasilje međunarodne zajednice, poručio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Milorad Dodik (Foto: Jutjub printskrin)

Milorad Dodik (Foto: Jutjub printskrin)

Rusija je, kaže, jedina ostala dosledna u primeni i poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma čijem potpisivanju je svedočila. Predsednik Dodik izrazio je zahvalnost Rusiji na podršci i podsetio da je referendum neminovan ako ne budu ispunjeni zahtevi Republike Srpske. Podrška zvanične Moskve koja je otvoreno stala na stranu Srpske veoma je značajna i dolazi u pravom trenutku, jer je Republika Srpska neopravdano izložena napadima međunarodne zajednice zbog demokratske oduke o referendumu, smatra predsednik Srpske Milorad Dodik. Ponovio je: „Ne uzimamo oružje, već koristimo demokratsko pravo“.
Pročitajte još:Stefanović: Beka je hteo da ubije neko drugiRAT PISMIMA U SRBIJI: Šta stoji iza pristiglih pisama Vučiću i Nikoliću!?ROK JE SVE KRAĆI! Srbija će morati da izabere: Zapad ili Rusija!
Jasna je politika Rusije, koja, kaže Dodik, u kontinuitetu štiti međunarodno pravo, a ne bavi se spekulacijama. Izvor: RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA