Najnovije

Specijalne jedinice ruske vojske uništile još jedno američko "čudo" na frontu

Kako se može videti na objavljenom snimku napravljenom iz FPV drona, ruska letelica je prethodno pratila kretanje američkog tenka duž puta.

Specijalne jedinice Oružanih snaga Ruske Federacije objavile su snimak uništavanja još jednog tenka "abrams" američke proizvodnje, kojeg je koristila ukrajinska vojska.

Video snimak uništavanja se pojavio na ruskim Telegram kanalima uz opis da se radi o "leopardu 2". Međutim na osnovu izgleda zadnjeg dela vozila i položaja pojedinih komponenti pogonskog sklopa, verovatnije je da se radi o američkom tenku, što potvrđuje i sajt "Lost armor".

Da je zaista reč o "abramsu", sugeriše i informacija da je vozilo uništeno na avdejevskom pravcu, gde je raspoređena 47. mehanizovana brigada ukrajinske vojske koja u svojoj upotrebi ima upravo američke oklopnjake.

Kako se može videti na objavljenom snimku napravljenom iz FPV drona, ruska letelica je prethodno pratila kretanje američkog tenka duž puta, nakon čega se obrušila i pogodila u krovni deo kupole.

Pogodak je izazvao eksploziju i požar u vozilu, što se može videti na snimku napravljenom iz drugog obližnjeg drona.

Ovo je drugi zabeležen slučaj uništavanja američkog tenka, od kad je objavljena vest o njihovom navodnom povlačenju sa fronta.

Si Đinping sleteo u Beograd: Predsednika Kine dočekali Vučić i državni vrh

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA