Najnovije

DA LI JE OVO KRAJ: Rusi uništili prestonicu Islamske države

MOSKVA – Rusko Ministarstvo odbrane danas je saopštilo da su „hirurški precizni” vazdušni napadi ruskih borbenih aviona uništili sedište džihadističke grupe Islamska država (ID) u blizini grada Raka.
Sirija (Foto: JuTjub)

Sirija (Foto: JuTjub)

„U protekla 24 časa, borbeni avioni Suhoj Su-34 i Su-24M izvršili su 20 naleta i pogodili devet ciljeva ID”, rekao je portparol Ministarstva Igor Konašenkov, dodajući da su ruski avioni sinoć tokom šest naleta pogodili tri teroristička cilja, prenosi Raša tudej. „Avionska bomba BETAB-500 koju je lansirao Suhoj Su-34 u blizini Rake eliminisala je komandni centar jedne od terorističkih grupacija, kao i podzemno skladište eksploziva i municije”, kazao je portparol. Raka je od 2013. defakto „prestonica” ID. U ruskim vazdušnim udarima u provinciji Raka je u četvrtak poginulo 12 džihadista, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Britaniji, nakon što se Moskva našla pod optužbama Vašingtona da navodno cilja pozicije umerenih pobunjenika, odnosno protivnika sirijskog predsednika Bašara al-Asada. Rusija je pre tri dana pokrenula vojne operacije protiv ID u Siriji, a rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su mete vojna oprema, komunikacije, skladišta oružja, municija i gorivo. Kako je rekao pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov, glavni zadatak ruskog vazduhoplovstva u Siriji je borba protiv terorizma i podrška legitimnim sirijskim vlastima u antiterorističkim naporima.
Pročitajte još:ON JE BIO STRAH I TREPET ZA BORCE ISIS-A: Slali su hiljade terorista samo da bi ga ubili (VIDEO)U kakvim uslovima žive ruski vojnici u bazi u Siriji (VIDEO)
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA