Najnovije

AMERIKOM HARAJU OPASNE VOJSKE IZ SENKE: "Patriote" koje se ne libe da koriste oružje, a mnogi priželjkuju i građanski rat (VIDEO)

Dobrovoljačka milicija “Čuvari zakletve” (Oath Keepers) u svojim redovima ima desetine hiljada bivših vojnika i policajaca i aktivna je širom Sjedinjenih Država. Nakon što je u Portlandu ubijen pripadnik desničarske grupe “Patriotska molitva” (Patriot Prayer), nedavno su otvoreno zapretili građanskim ratom na ulicama Amerike.

Vojska (Foto: marines.mil)

- Ispaljen je prvi metak, brate – poručili su “Čuvari zakletve” na Tviteru.

Građanski rat je u toku, ovde i sada. Pružićemo Trampu poslednju šansu da ovo proglasi marksističkom pobunom i uguši je, kao što mu dužnost nalaže. Ukoliko on ne ispuni svoju dužnost, mi ćemo ispuniti svoju.

Dobrovoljačke milicije imaju dugu istoriju u Americi. Obično je rasizam taj koji ih tera da izađu na ulice i nisu nužno Trampove pristalice. Međutim, nezavisno od toga kojem taboru pripadaju, zagovaraju američke vrednosti.

Posle izbijanja nekontrolisanog politički motivisanog nasilja uoči predsedničkih izbora trećeg novembra, američke dobrovoljačke milicije – bilo iz redova levičarskog Soroševog pokreta Antifa, ili ekstremnodesničarskih grupa, postale su aktivnije, uverene da imaju pravo da primene smrtonosno nasilje radi odbrane svojih vrednosti, piše švajcarski “Blik”.

Mnogi su predsednikovi neprijatelji

Iako Donald Tramp ne krije naklonjenost američkim naoružanim “patriotama”, ipak nisu sve milicije njegove pristalice. Do kraja mandata Baraka Obame te patriote su uglavnom sledile ideologiju neprijateljski nastrojenu prema vlasti. Savezna vlada i Donald Tramp spadaju u njihove neprijatelje. Postoje i naoružane belačke milicije, koje se zalažu za pokret “Životi crnaca su važni”, a njihov glavni cilj je zaštita američkog Ustava.

Najzad, odnedavno postoje i crnačke milicije, a sa druge strane ekstremnodesničarski nasilnički pokret “Bugalu” (Boogaloo), čiji su članovi prepoznatljivi po havajskim košuljama i spremaju se za “bugalu”, kako označavaju drugi američki građanski rat.

Trampova vojska u senci

Trampov ratoborni pristup i pandemija kovida-19 sa svim merama ograničenja doprineli su popularnosti dobrovoljačkih milicija, čije se članstvo povećava. Država je zakazala, ljudi se hvataju za oružje kako bi zaštitili porodice i mesta u kojima žive. Nedavno su tokom pljački u Los Anđelesu čak i vlasnici vila štitili domove oružjem. Širom Sjedinjenih Država milicije sve češće preuzimaju na sebe brigu o “redu i miru” na ulicama.

Umesto da nastoji da umiri sve strane, predsednik raspiruje tenzije tako što i sam širi ideju o izbijanju građanskog rata ukoliko ne bude ponovo izabran, kao što je to učinio pre godinu dana.

Mnogi strahuju da bi u tom slučaju mogao da se osloni na vojsku u senci. Ekstremno desničarke dobrovoljačke milicije, kao što su “Prava tri procenta Ajdahoa”(Real 3-Percenters of Idaho), “Bundys” i “Američki vuk” (American Wolf), koje je nahuškao, naoružane su poluautomatskim puškama i već patroliraju gradovima, piše "Blik".

Pentagon najavio drugačiju strategiju, nema više linije fronta. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Blic

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA