Najnovije

TOMA I ŠEŠELJ OČI U OČI: Lider radikala srešće bivšeg prvog saborca posle osam godina

BEOGRAD - Vojislav Šešelj i Tomislav Nikolić licem u lice prvi put posle osam godina!

Toma i Šešelj - oči u oči (Foto: Jutjub)

Do ovog susreta doći će pri konsultacijama o sastavu nove vlade, jer je predsednik po Ustavu dužan da sasluša mišljenje predstavnika svih izabranih lista.

Sam Vojislav Šešelj, predsednik Srpske radikalne stranke, kako kaže, nema neku posebnu želju da se ponovo vidi sa svojim kumom, nekadašnjim zamenikom u stranci, dugogodišnjim saradnikom.

- Recite mi jedan dobar razlog zašto bih voleo da se vidim sa Tomislavom Nikolićem - kroz smeh odgovara Šešelj na pitanje da li bi želeo, makar zbog državnih razloga ako ne zbog nekadašnjih ličnih veza, da se sretne sa čovekom sa kojim se politički, ali i privatno razišao pre osam godina. Nikolić je, naime, u jesen 2008. godine napustio SRS i oktobra te godine formirao SNS.

Šešelj nema odgovor ni na pitanje šta će reći Nikoliću ako se ponovo nađu oči u oči.

- Pa ne razmišljam ja toliko unapred šta ću da mu kažem. Nemam pojma - kaže Šešelj.

Lider radikala dodaje da Nikolić ima svoja ustavna ovlašćenja, kao i da je drugo pitanje hoće li ih on koristili ili ne.

Nikakav poziv iz Nikolićevog kabineta na adresu radikala još nije stigao. Čak i kad stigne, prema Šešeljevim rečima, o tome da li će SRS učestvovati u razgovorima o sastavljanju nove vlade odlučivaće predsednički kolegijum stranke.

- Mi smo demokratska stranka u kojoj stranački organi odlučuju, a ne pojedinci - nastavlja Šešelj.

Poslednji put nekadašnji najbliži saradnici sreli su se u proleće 2008. godine. Domaćin je tada bio Šešelj, a mesto prijema pritvorska jedinica Haškog tribunala, u kojoj je lider SRS provodio svoju šestu zatvoreničku godinu.

- Nikoliću sam tada pokazao njegov intervju bosanskom listu "Dani" pod naslovom "Želim da budem srpski Sanader". NJegovo objašnjenje bilo je da su "novinari preterali" - seća se Šešelj.

Na pitanje hoće li ga i sada podsetiti na taj intervju ukoliko ga Nikolić primi u kabinetu na Andrićevom vencu, Šešelj odgovara. "Ne. Podsetiće ga istražni organi kada budu došli po njega zbog toga što je radio isto što i Sanader."

Iz kabineta predsednika Tomislava Nikolića juče nismo dobili odgovor na pitanje kada će početi konsultacije o novoj vladi, niti da li će lider SRS biti pozvan na njih.

Konsultacije bi trebalo da otpočnu po povrđivanju mandata novog saziva parlamenta, a nakon što sasluša predstavnike svih izbornih lista, Nikolić će odrediti mandatara za sastav nove vlade. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA