Najnovije

MEDVEDEV PORUČIO ČEŠKOJ: Vratite Sudetsku oblast Nemačkoj

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući reči češkog ministra spoljnih poslova Jana Lipavskog da pomoć EU treba da pomogne da se Krim vrati Kijevu, rekao je da ako Češka želi pravdu po nacističkim obrascima, onda je potrebno da se tamo odluči da Nemačkoj vrati Sudete.

Dmitrij Medvedev (Foto: Jutjub)

Prethodno je češki ministar spoljnih poslova Jan Lipavski na samitu Krimske platforme u Pragu rekao da politika EU i svih „demokratskih zemalja“ treba da bude vraćanje teritorijalnog integriteta Ukrajine do granica iz 1991. godine, uključujući Krim. Prema rečima Lipavskog, Krim je ključ za okončanje ruskih ambicija u Evropi.

„Ovako misli takozvani ministar spoljnih poslova Češke Republike, a upravo takvo mišljenje je izneo na demonskom banderovskom skupu koji se održava u njegovoj zemlji. Zaista, hrabri, ali ljudi bez mozga. Odnosno, hoćete pravdu po nacističkim obrascima? Onda donesite odluku tamo, u Češkoj, da vratite Sudete Nemcima i obnovite Sudetsku oblast“, napisao je Medvedev na društvenoj mreži Iks.

Nastao na inicijativu Kijeva i prvi put održan 2021. godine, samit „Krimska platforma”, na kojem se, između ostalog, razgovaralo o načinima da Kijevu vrati kontrolu nad Krimom, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je nazvao skupom na kojem Zapad neguje „neonacistička, rasistička osećanja moderne ukrajinske vlade“.

Prema rečima pres-sekretara ruskog predsednika Dmitrija Peskova, ovaj susret je krajnje neprijateljski događaj prema Rusiji.

Snimke masakra u SAD možete da vidite OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA