Najnovije

STEJT DEPARTMENT SE OGLASIO: Ovo je njihov komentar na zagrljaj Putina i Asada!

Portparolka Stejt departmenta Heder Navert komentarisala je fotografiju sa sastanka Vladimira Putina i Bašara el Asada u Sočiju.

Vladimir Putin i Bašar el Asad (Foto: Jutjub)

„Mislim da su svi videli fotografiju zagrljaja Putina i Asada. I znate kakav je naš odnos prema napadima uz upotrebu hemijskog oružja. Mislim da ova fotografija svedoči o tome da Rusija ima određenu odgovornost za pokušaj pomoći Siriji, za pokušaj da izvrši pritisak na vlasti zemlje, na Bašara el Asada, da oni ne bi uradili nešto slično u budućnosti“, izjavila je ona.
Navertova je naglasila da Sjedinjene Američke Države podržavaju razgovore o Siriji u Ženevi.
Ona je potvrdila da je američki državni sekretar Reks Tilerson prisustvovao razgovorima između predsednika dveju zemalja, Vladimira Putina i Donalda Trampa, ali nije dala detalje.
SAD su ranije optužile Asada da je odgovoran za hemijske napade u Han Šejhunu. Sirijske vlasti su odgovorile da nikada nisu upotrebljavale otrovne supstance protiv civila i terorista i da je čitav hemijski arsenal zemlje izvezen iz zemlje pod kontrolom OZHO. SAD su, bez pokazivanja ikakvih dokaza o krivici sirijske vojske i ne slušajući poziv Rusije za detaljnom istragom, izvršile napad na sirijsku vojnu bazu Šajrat u noći 7. aprila. Koliko će Srba biti 2050. godine, po procenama CIA saznajte OVDE. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA