Najnovije

RS će preko ruskih instance izraziti nezadovoljstvo o rezoluciji o Srebrenici

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će RS preko ruskih instanci u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija izraziti nezadovoljstvo činjenicom da se, bez konsultacija, želi provući rezolucija o Srebrenici.
Dodik (Foto: RTRS)

Dodik (Foto: RTRS)

Prema Dodikovim rečima, svi očekuju da će ta rezolucija dodatno ocrniti i staviti u nezavidan položaj i srpski narod i RS. "To nije nešto što se zove pomirenje i poverenje. Bosna i Hercegovina je u haotičnom stanju, godinama ne funkcioniše, održava se samo pritiskom međunarodnog faktora, njihovim lelekom da je to dobar koncept, kao i primenom sile u najčešćem slučaju kada pokušavaju da slome političke otpore koji se ne mogu slomiti, jer BiH očigledno ne može da zaživi", rekao je Dodik na prijemu koji je u Sarajevu organizovao ruski ambasador Petar Ivancov povodom Dana Rusije. On je ocenio da je BiH provizorijum koji se u suštini održava arogancijom i pritiskom međunarodne zajednice. Mediji su pre dva dana objavili da Velika Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici pred SB UN, a da su "glavne mete" ofanzive povodom obeležavanja 20 godina od dešavanja u Srebrenici RS i njen predsednik Milorad Dodik.
Pročitajte još:OČEVICI O NASERU ORIĆU: Devetoro Srba su zapalili žive!SPASILI JE POLICAJCI: Otac prodao ćerku da je muče i siluju
Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA